Κωστὴς Παλαμᾶς

μεγαλοσύνη τν θνν δ μετριέται μ τ στρέμμα. Μ τς καρδις τ πύρωμα μετριέται κα τ αμα. [Κωστς Παλαμς, με το άγγελμα της κήρυξης του πολέμου τού 1940].

Μεγαλύτερες Φωτογραφίες

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος επιλέξετε την φωτογραφία (με κλικ), και θα παρουσιασθούν εν σειρά όλες οι φωτογραφίες τής κάθε σελίδας. Για να επανέλθετε στην προηγούμενη μορφή τής σελίδας, κλείστε την εικόνα από το [X] πάνω δεξιά.

Τεχνική Υποστήριξη

Οικογένειες χωριών τού Φαλάνθου - Μάϊος 2015

Προς τον επισκέπτη τού Ιστολογίου
     Η δημογραφική, κοινωνιογραφική, κοινωνιολογική, ιστορική έρευνα περί τον Φάλανθο Αρκαδίας καθιστά αναγκαία την συμμετοχή όλων όσοι έχουν την διάθεση, τον χρόνο και τα στοιχεία να συνεισφέρουν.
  Προς τούτο απευθύνω την διαρκή πρόσκληση όπως αποστέλλετε στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας regional@psy.gr κάθε στοιχείο [Φωτογραφίες, Γράμματα από το Μέτωπο, Πιστοποιητικά Στρατολογικής Καταστάσεως, κ.λπ.] που θα με βοηθά να συμπληρώνω τα ήδη αναρτημένα στοιχεία, στα δύο Ιστολόγια:

     Για παράδειγμα, στην κατωτέρω φωτογραφία έχει αναγνωρισθεί μόνον ο Νικόλαος Χ. Ψυχάρης, γνωστός και ως Σαμουζάκης.
     Τον κατέδειξε η χήρα τού Νικόλαου Χ. Ψυχάρη, Ευαγγελία, το γένος Λαγουμιτζή, η οποία γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 14 Σεπτεμβρίου 1931, και ζει στην Αιγείρα Αιγιαλείας.
     Είμαι σίγουρος ότι εάν έδειχνα την φωτογραφία στον καλό μου φίλο Ιωάννη Γ. Πραχαλιά, που ζει στο Χρυσοβίτσι, θα αναγνώριζε πολλούς από τους φωτογραφηθέντες, περί το έτος 1935, Χρυσοβιτσιώτες.
     Ίσως, περισσότερους να αναγνώριζε και ο εξάδελφος μου [Εκ της γιαγιάς μου εκ πατρός, Γαρυφαλλιάς, το γένος Συναδινού], Κωνσταντίνος Γ. Συναδινός, γνωστός και ως Μαυρούλι, που ζει στην Τρίπολη και στο Χρυσοβίτσι.
     Είναι αδιστάκτως βέβαιον ότι θα αναγνώριζε τους πιο πολλούς, ενδεχομένως και όλους, ο αειθαλής Ιωάννης Χ. Κόλλιας, γνωστός και ως Κολλαριτσόγιαννης, ο οποίος στα ενενήντα τρία (93) του χρόνια μπορεί και πρέπει να ορμηνεύει εμάς, την επόμενη από αυτόν γενεά, αλλά και την επόμενη από εμάς γενεά, και την μεθεπόμενη, με βάση την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει από όλη την τιμημένη διαδρομή ζωής του.
Πεύκη Αττικής , 12 Μαρτίου 2014
Νικόλαος Ι. Μάντης
Ιδρυτικό Μέλος τής ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΤΑΙΩΝ
E-mail: regional@psy.gr
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
Γεννήθηκε το έτος 1860, απεβίωσε το έτος xxxx. 
-------------
Ο Ιωάννης Χρήστου Κέκκος, γνωστός και ως Μακρυγιάννης, σε νεαρή ηλικία. [Γεννήθηκε το έτος 1893, απεβίωσε στις 03.05.1985 σε ηλικία 92 ετών].
Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητος Χρυσοβιτσίου Αρκαδίας. Επί προεδρίας του, ο Διάδοχος του Θρόνου Παύλος επισκέφθηκε το Χρυσοβίτσι με κατεύθυνση την Στεμνίτσα. Ο Μακρυγιάννης, ως Πρόεδρος, διοργάνωσε λαμπρή υποδοχή για τον Διάδοχο. Τον περίμενε, με όλο το Χωριό, στην είσοδο του Χρυσοβιτσίου όπου είχε στηθεί αψίδα με ελατόκλαρες και άνθη. Φουστανελάδες είχαν παραταχθεί τιμώντας τον πολιτειακό επισκέπτη. Εικάζεται βασίμως ότι η ανωτέρω ομαδική φωτογραφία, με τον τίτλο «Χρυσοβιτσιώτες παλληκάρια, περί το έτος 1935», είναι από εκείνη την χρονική στιγμή. Ο Μακρυγιάννης πρότεινε στον Διάδοχο Παύλο να μπουν στην Εκκλησία για να δει και να προσκυνήσει την Εικόνα της Παναγίας, για την οποία,
[Για να διαβάσετε όλο το Βιβλίο επιλέξτε τον κατωτέρω σύνδεσμο (link) ]
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στα Απομνημονεύματά του, αναφέρει



-------------
Ο Μακρυγιάννης στην ταβέρνα του στο Χρυσοβίτσι την δεκαετία τού 1960, με τον Ανδρέα Βεκρή δασοφύλακα του Μαινάλου.
-------------
Ο Μακρυγιάννης με τον Νικόλαο Παπαδόπουλο, γνωστό και ως Κωσταντάρα. O Κωσταντάρας είχε νυμφευθεί την Γεωργία κόρη τής Κυριακής Τράκα, το γένος Κωνσταντίνου Πανούση από του Τσελεπάκου Αρκαδίας.
-------------
Ο Χρήστος Κέκκος ήταν Πατέρας τού Ιωάννη Κέκκου, γνωστού και ως Μακρυγιάννη [Πρόεδρος της Κοινότητος Χρυσοβιτσίου Αρκαδίας], και Παππούς τού Χρήστου Ιωάννη Κέκκου [Πρόεδρος της Κοινότητος Χρυσοβιτσίου Αρκαδίας], ο οποίος διαβιοί στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας. Η διαχείριση του Ιστολογίου ευχαριστεί τον κύριο Χρήστο Ι. Κέκκο για τον ενδιαφέρον του και την φροντίδα του να αποστείλει το ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό. Αναμένουμε πλήρη βιογραφικά και γενεαλογικά στοιχεία, και άλλες φωτογραφίες των προγόνων του και των κατιόντων τους, και κάθε άλλο αρχειακό υλικό για τον Χρήστο Ι. Κέκκο και για τον Ιωάννη Χ. Κέκκο – Μακρυγιάννη, όπως: Πιστοποιητικά Στρατολογικής Καταστάσεως, έγγραφα που είχαν υπογράψει, χειρόγραφα, πλήρη βιογραφικά και δημογραφικά στοιχεία, στιγμιότυπα από την ζωή τους. Πού πολέμησαν!. Είναι χαρά μας που είχαμε γνωρίσει και θυμόμαστε τον Μακρυγιάννη. Νικόλαος Ι. Μάντης, Πεύκη Αττικής, Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015.
[Η Πρόσκληση για την αποστολή αρχειακού υλικού, φωτογραφιών, και κάθε εγγράφου που αναφέρεται στους προπάτορές μας, των Οικισμών τής Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου τού Δήμου Τριπόλεως απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη τού Ιστολογίου, με καταγωγή από τον Φάλανθο].
-----------------------------------------------------------------
Ο Ιωάννης Χ. Κόλλιας, γνωστός και ως Κολλαριτσόγιαννης, απεβίωσε στις 4 Απριλίου 2014 σε ηλικία 93 ετών. Πολέμησε στον Εμφύλιο με την πλευρά τού Δημοκρατικού Στρατού. Ευτύχησε να δει την Ελλάδα φιλιωμένη, πάρα τις πολιτικές εντάσεις. Τύγχανε του σεβασμού των πάντων.

  • Ο Ιωάννης Χ. Κόλλιας (Δεξιά στην φωτογραφία), 1921 - 04.04.2014 [γνωστός και ως Κολλαριτσόγιαννης], και ο Νικόλαος Χ. Ψυχάρης, 1915 - 29.12.1989 [γνωστός και ως Σαμουζάκης], στα νιάτα τους.
  • Ο πατέρας τού Σαμουζάκη [Χρήστος Ν. Ψυχάρης, 1887-1932και η μητέρα τού Κολλαριτσόγιαννη [Κωνσταντίνα Ν. Ψυχάρη, 1878-1976, σύζυγος του Χρήστου Γ. Κόλλια, γνωστού και ως Κολλαρίτσα. Υπάρχει και τοπωνύμιο: οι Λόντζες τού Κολλαρίτσα], ήταν αδέλφια.
-----------------------------------------------------------------


Γενεαλογικά Δένδρα Μπουγιουκαίων.
Εικάζεται ότι είναι ο «γιάνις πουγηούκος» τού αχρονολόγητου εγγράφου από το Αρχείο των Δημητρακόπουλων, από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Προσδιορίζεται ως της ιδίας γενεάς με τους «Ιδρυτές των Μαντεΐκων».
Συνεπώς, οι αναφορές σε γενεές των Μπουγιουκαίων ευρίσκονται στην ίδια παράλληλη γραμμική πορεία με αυτές των γενεών των Μανταίων, και οι «γενεαλογικοί σειριακοί αριθμοί» αναγιγνώσκονται σε παράλληλη χρονολογική σειρά.

Κάποιες παρατηρήσεις για το «πουγιούκος»:

  •       Ακόμη και σήμερα (2013), στα Λυκόχια Αρκαδίας μερικοί Μπουγιουκαίοι ή και άλλοι Λυκοχιώτες, “ευκολύνονται” –στον προφορικό λόγο-, και αναφέρουν “Πουγιούκος” αντί για “Μπουγιούκος”.
  •    Δηλαδή, κάποιοι “προτιμούν” το μαλακό “μ-π” και “στην διαδρομή χάνεται” ο απαλός συρτός ήχος τού “μμμ”, και προφέρουν “Πουγιούκος” αντί για “Μπουγιούκος”.
  •     Άλλοι, “προτιμούν” το σκληρό και αποφατικό “μπου-”. Ενδεχομένως να χρησιμοποιούν συχνά λέξεις ή φράσεις όπως: μπράτης, μπάρμπας, μπραζέρης, μπούμπουκας,  κ.λπ., και με αυτόν τον τρόπο να έχουν ασκηθεί στην εκφορά τού Μπου-γιούκος.
  •  Μικρή αξιοπιστία έχει η εκδοχή το αρχικό επώνυμο να ήταν Πουγιούκος” και στην συνέχεια να άλλαξε  σε “Μπουγιούκος”, κατά το ανάλογο κάποιων εκ των Συναδιναίων, που από το επώνυμο Συναδινός”, στον ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ του έτους 1879, κάποιοι απόγονοί τους, σήμερα, στην ταυτότητά τους φέρουν το όνομα Συνοδινός.
  •    Γνωρίζουμε ότι το επώνυμο Μαρκολέφας”, προήλθε από την θωριά” τού Μάρκου Αλιμήση, του Γενάρχη των Μαρκολεφαίων. “Ήταν τεράστιος σαν τον Ελέφαντα”: Μάρκος - [Ελ] Λέφας): ΜΑΡΚΟ – ΛΕΦΑΣ. ΕΠΩΝΥΜΟ: Μαρκολέφας. [Αρχή Σοφίας ονομάτων επίσκεψις. Αντισθένης (445-360 π.Χ.), Κυνικός φιλόσοφος].
  •    Αναζητούμε την προέλευση του επωνύμου Μπουγιούκος”. 
Είναι ενδεχόμενο να γίνονται λάθη καταγραφής, ακόμη και σήμερα, και όταν ζητείται από “Μπουγιούκο” να δηλώσει των επώνυμό του ο καταγραφεύς να “ακούει” και να καταγράφει “Πουγιούκος”, και να δημιουργούνται προβλήματα με την μη ταυτοπροσωπία και “μπλεξίματα”.
Προς τούτο προτείνεται όπως, όποιος ή όποια αυτοδιαγνωσθεί ως “Πουγιούκος” ή “Πουγιούκου” να κάνει φωνολογικές ασκήσεις!.
Για παράδειγμα, να προσφωνεί τον θείο του: μπάρμπα και όχι θείο. Με τον καιρό θα συνηθίσει και θα εκφέρει ορθώς το επώνυμό του.
Κατά την μεταγραφή στην Λατινική γραφή (σε ταυτότητες, πτυχία, πιστοποιητικά, κ.λπ.) το “Μπουγιούκοs” αναφέρεται ως “Mpoygioykos” όχι “Bougioukos”.
Στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποστέλλω, στους τίτλους χρησιμοποιώ την Λατινική γραφή, για λόγους ασφάλειας απόδοσης [Οι SERVER δεν γνωρίζουν Ελληνικά και ενίοτε τα κάνουν μπάχαλο – και αυτή είναι μια λέξη για άσκηση]. Αναφερόμενος στους Μπουγιουκαίους θα γράφω Bougioukaioi.

Παρουσιάζονται οι περί τα έτη 1840 - 1850, καταγραφέντες Μπουγιουκαίοι.


















Μεταγεγραμμένες σε τρέχον κείμενο, παρουσιάζονται κατά σειρά οι εγγραφές όπως είναι στο αχρονολόγητο έγγραφο, με την ίδια ορθογραφία, με την σειρά ανάρτησης σελίδων στην σχετική Ιστοσελίδα,:
1.           «Διμητράκις πουγιούκος»
2.         «διμιτρακις πουγιούκος»
3.         «Παναγιότης πουγιούκος»
4.         «Νικόλαος πουγιούκος»
5.          «Νικολός πουγιούκος»
6.         «γεοργηος πουγιούκος»
7.          «Νικολός πουγιούκος»
8.         «παναγιότις μπουγιούκος»
9.         «παναγιότις πουγιούκος»
10.    «Κοσταντίς πουγιούκος»
11.      «δημητρακης πουγιούκος»
12.     «γεοργιος πουγιούκος»
13.     «παναγηότις πουγιούκος»
14.     «παναγιότης πουγιούκος»
15.     «διμιτρακις πουγιούκος»
16.     «Κοσταντής πουγιούκος»
17.     «αντρέας και γιανις πουγηούκος»
18.    «Νικολός πουγιούκος»
19.     «Αναστάσεια μπουγιούκενα»
20.   «??????? μπουγιούκος»

Γίνεται μια πρώτη προσπάθεια για την «αποκωδικοποίηση» των ονομάτων, για τον αρχικό προσδιορισμό των υπαρκτών τότε προσώπων. Από τις είκοσι (20) καταγραφές τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι οκτώ (8):
1.           Ανδρέας Μπουγιούκος.
2.         Γεώργιος Μπουγιούκος.
3.         Δημητράκης Μπουγιούκος [έτος γεννήσεως: 1912].
4.         Ιωάννης Μπουγιούκος.
5.          Κωνσταντίνος Μπουγιούκος.
6.         Νικόλαος Μπουγιούκος [έτος γεννήσεως: 1910].
7.          Παναγιώτης Μπουγιούκος.
8.   «Συχωρεμένος» Μπουγιούκος [Συνάγεται από την αναφορά στην χήρα του, «Αναστάσεια μπουγιούκενα». Εάν επρόκειτο για θυγατέρα ορφανή, νέα ή μεγαλοκοπέλα, μάλλον θα την κατέγραφαν σαν «μπουγιουκίτσα» ή «μπουγιουκοπούλα» ].

Νικόλαος Ι. Μάντης. Πεύκη Αττικής. Κυριακή, 4 Μαΐου 2014.
----------------------------------------------
Δημήτριος Μπουγιούκος, 1η Γενεά.

Δημητράκης Μπουγιούκος, 2η Γενεά. Προσδιορίζεται ως της ιδίας γενεάς με τους «Γενάρχες των Μαντεΐκων». Συνεπώς, οι αναφορές σε γενεές ευρίσκονται στην ίδια γραμμική αλληλουχία και οι «γενεαλογικοί σειριακοί αριθμοί» αναγιγνώσκονται σε παράλληλη χρονολογική σειρά. Νυμφεύθηκε την __________ από __________. Τέκνα τους, 3η Γενεά:
Ανδρέας Μπουγιούκος, 3η Γενεά.
Επαμεινώνδας Μπουγιούκος, 3η Γενεά.
Ηλίας Μπουγιούκος, 3η Γενεά.
Ιωάννης Μπουγιούκος, 3η Γενεά.
Κωνσταντίνος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Σκουλάς, 3η Γενεά.
Παναγιώτης Μπουγιούκος, 3η Γενεά.
Θήλυ αναζητουμένου ονόματος, [Αναφέρεται, με επιφύλαξη, ότι παντρεύτηκε στην Πιάνα Αρκαδίας], 3η Γενεά.

Ηλίας Μπουγιούκος, 3η Γενεά. Προσδιορίζεται ως της ιδίας γενεάς με τους παππούδες των σημερινών 50-60-70-80άρηδων. Δηλαδή την γενεά των ΜΑΝΤΑΙΩΝ ΓερΑντώνη, ΓεροΓιαννάκη, Γιωργακόγιαννη, ΓεροΤσιάγκου, ΓεροΒασίλη, ΓεροΝικόλα, ΓεροΡούσσου, ΓεροΔήμου (Σκιπιτάρη), ΓεροΠροκόπη, ΓεροΧουλιάρα, ΓεροΓαλάνη, ΓεροΛιαΓαλάνη, ΓεροΚώτσιου, Γεραλέξη, ΓεροΛιάΘοδωρόπουλου, ΓεροΘοδωράκη. Γεννήθηκε το έτος 1840.
[Βλέπε σχετική αναφορά κατωτέρω, επεξηγηματική για τον ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΦΑΛΑΝΘΟΥ του έτους 1879: Είναι υψηλής αξιοπιστίας η εκδοχή, ο «704» [Μπουγιούκος Δημητράκης του Δημητρίου, [60+7] 67 ετών], να έχει άρρενα τέκνα τούς κατά σειρά [και ηλικιακή] αναγραφόμενους: i) «705» [Μπουγιούκος Ιωάννης του Δημητράκη, [36+7] 43 ετών], ii) «706» [Μπουγιούκος Ηλίας του Δημητράκη, [32+7] 39 ετών], iii) «707» [Μπουγιούκος Κωνσταντίνος του Δημητράκη, [29+7] 36 ετών], iv) «708» [Μπουγιούκος Παναγιώτης του Δημητράκη, [27+7] 34 ετών], αφού υπάρχει το ίδιο πατρώνυμο και οι ηλικιακές αποστάσεις είναι συμβατές. Και αφού ήταν ο ίδιος Δημητράκης δεν έδωσε το όνομα του πατέρα του σε παιδί του].
Σύζυγος: Μάρθα.
Τέκνα τους,  4η Γενεά:
  •   Χρήστος Μπουγιούκος του Ηλία και της Μάρθας. Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις τής περιόδου 1914-16, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πέθανε στη Θεσσαλονίκη το 1916.  4η Γενεά.
  •    Κωνσταντίνος Μπουγιούκος του Ηλία και της Μάρθας. Έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Σκοτώθηκε στο Κιρές – Ογλού – Νταγ, στις 13 Αυγούστου 1921. 4η Γενεά.
  Κατά μαρτυρία κατοίκων των Λυκοχίων, το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2004, στο κατάστημα της Αρχόντως Β. Μπουγιούκου και του συζύγου της Γεωργίου Α. Μαρκολέφα, ο αδελφός των Χρήστου και Κωνσταντίνου, Δημήτριος Ηλία Μπουγιούκος, γνωστός και ως Γιατράκος, έδωσε τα ονόματα των πεσόντων αδελφών του στα άρρενα τέκνα του: Χρήστο Δημητρίου Μπουγιούκο (1928) και Κωνσταντίνο Δημητρίου Μπουγιούκο.
- Αναστάσιος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Λιακοτάσιος, 4η Γενεά.
Δημήτριος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Γιατράκος, 4η Γενεά.
Νικόλαος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Κοκόλας, 4η Γενεά.
    Παναγιώτα, 4η Γενεά. Παντρεύτηκε στην Λεντεκάδα Μεσσηνίας.
 Ελένη, 4η Γενεά. Παντρεύτηκε στου Χανδρινού Μεσσηνίας.
 Θήλυ αναζητουμένου ονόματος, 4η Γενεά. Παντρεύτηκε στου Κυνηγού Μεσσηνίας
Αναστάσιος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Λιακοτάσιος, 4η ΓενεάΝυμφεύθηκε την __________ από __________. Τέκνα τους, 5η Γενεά:
Νικόλαος Μπουγιούκος, 5η ΓενεάΝυμφεύθηκε την __________ από __________. Τέκνα τους, 6η Γενεά:
Ηλίας Μπουγιούκος, 5η ΓενεάΝυμφεύθηκε την __________ από __________. Τέκνα τους, 6η Γενεά:
Δημήτριος Μπουγιούκος, 5η Γενεά. «Πέθανε στον χορό. Πήγε ένα ψίχουλο στο πνευμόνι του», [κατά την μαρτυρία τού Χρήστου Μπουγιούκου].
Αντωνία. 5η Γενεά. Παντρεύτηκε τον __________________ στ____________. Τέκνα τους, 6η Γενεά:
Ζωή. 5η Γενεά. Παντρεύτηκε τον Τάκη Σινάνη στην Πιάνα Αρκαδίας. Τέκνα τους, 6η Γενεά:

Δημήτριος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Γιατράκος, 4η Γενεά. Νυμφεύθηκε την ___________ Από ____________. Τέκνα τους:
Κωνσταντίνος Μπουγιούκος, 5η Γενεά. Νυμφεύθηκε την ___________ Από ____________. Τέκνα τους, 6η Γενεά:
1.  Δημήτριος
2. Μαρία Κ. Μπουγιούκου (δίδυμη με την Ιωάννα). Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Ε. Νακόπουλο από την Δημητσάνα. Τέκνα τους, 7η Γενεά: α) Κόρη, β) Κόρη, γ) Ευθύμιος Γ. Νακόπουλος.



3. Ιωάννα (δίδυμη με την Μαρία). Παντρεύτηκε τον -----------------------------------------------------. Τέκνα τους, 7η Γενεά:
4. Γεωργία. Παντρεύτηκε τον Τσίτσιο από την Δόξα Γορτυνίας (Βρετουμπούγα). Τέκνα τους, 7η Γενεά:
Χρήστος Μπουγιούκος. 5η Γενεά. Γεννήθηκε το 1928. Νυμφεύθηκε την __________ Από ____________. Τέκνα τους6η Γενεά:
1.  Γεώργιος Μπουγιούκος.
2. Δημήτριος Μπουγιούκος.

Νικόλαος Μπουγιούκος, γνωστός και ως Κοκόλας, 4η Γενεά. Νυμφεύθηκε την Αρχόντω Γ. Μάντη, από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας.
Τέκνο τους, 5η Γενεά:
Βασίλειος Μπουγιούκος, 5η Γενεά. Νυμφεύθηκε την Γεωργία Ι. Μαρκολέφα από τα Λυκόχια Αρκαδίας. Τέκνα τους, 6η Γενεά:
1.  Μάρθα.
2. Αναστασία.
3.  Αρχόντω.
Μάρθα Β. Μπουγιούκου, 6η Γενεά. Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Χ. Γεωργόπουλο. Τέκνα τους, 7η Γενεά:
1. Χαράλαμπος.
2. Βασιλική.
3. Νικόλαος.
4.   Αρχοντία.
Αναστασία Β. Μπουγιούκου, 6η Γενεά. Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Π. Κουρέτα από τα Λυκόχια Αρκαδίας. Τέκνα τους, 7η Γενεά:
1. Παναγιώτης.
2.Βασιλική.
3. Γεωργία.
Αρχόντω Β. Μπουγιούκου, 6η Γενεά. Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Μαρκολέφα από τα Λυκόχια Αρκαδίας. Τέκνα τους, 7η Γενεά:
1.  Σταυρούλα.
2. Γεωργία.
-----------------------------------------------------------------
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ με ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΕΣ.
Η αρχική συζήτηση Νικολάου Ι. Μάντη, για τον προσδιορισμό των γενεαλογικών δένδρων των κατοίκων Λυκοχίων Αρκαδίας έγινε με τον Δάσκαλο Ιωάννη Μαρκολέφα την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2002, στο καφενείο ΝΕΟΝ, στην Πλατεία Ομονοίας, στην Αθήνα.
Μετέπειτα συζητήσεις με αδελφούς Θεόδωρο Π. Μαρκολέφα και Χρήστο Π. Μαρκολέφα και τον γυιό τού δευτέρου Παναγιώτη Χ. Μαρκολέφα, την άνοιξη του έτους 2004.
Συζήτηση με Αναστάσιο Αδαμαντίου Κουρέτα την Κυριακή, 15 Αυγούστου 2004, στο σπίτι του στα Λυκόχια Αρκαδίας.
Συζήτηση με Χρήστο Δ. Κουρέτα, στο κατάστημα της Αρχόντως Β. Μπουγιούκου, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2004, για το γενεαλογικό δένδρο τού Δημητρίου Μπουγιούκου.
-----------------------------------------------------------------
ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΑ και ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ
Υπό τού Νικολάου Ι. Μάντη, γραφέντα στις 2 Μαΐου 2014, σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς άρρενα Μπουγιούκο, 5ης ή 6ης Γενεάς εκ των Μπουγιουκαίων, με την πρόσκληση να συμβάλει στην συστηματική γενεαλογική καταγραφή τού γένους των Μπουγιουκαίων.
-----------------------------------------------------------------
From: Nikolaos I. Mantis [mailto:mantisni@otenet.gr]
Sent: Friday, May 02, 2014 8:28 PM
To: '************'
…………………………………………………….
Στα Λυκόχια είχε παντρευτεί και η αδελφή τής Γιαγιάς μας [Γαρυφαλλιάς] (εκ πατρός), η «Ελένη τού Κώστα τού Συναδινού από το Χρυσοβίτσι» και της Γιαννούλας από το Σωτηροπουλέϊκο. Παντρεύτηκε τον Φώτη Μπουγιούκο.
Χήρα έμεινε η μάνα τής Ελένης Κ. Συναδινού, η «Γιαννούλα χήρα Κωνσταντίνου Συναδινού και θυγάτηρ Παναγ. Σωτηροπούλου τα του οίκου πράττουσα κάτοικος Χρυσοβιτζίου» [Από Συμβόλαιο του έτους 1893].
Χήρα έμεινε και η Ελένη, έγκυος την δεύτερη κόρη τους, γι’ αυτό και την βάπτισαν Φωτούλα.
Αν θα μπορούσε ο κύριος ******* Μπουγιούκος να με βοηθήσει να καταγράψω [συστηματικώς] γενεαλογικώς τους Μπουγιουκαίους, από το έτος 1840 έως τον άρτι γεννηθέντα, θα τού ήμουν υπόχρεος.
Θα επαύξανε την πληρότητα της σχετικής σελίδας τού ειδικού Ιστολογίου μου:
Ξεκινάμε από το έτος  1840.
Ποιος από τους αναφερόμενους Μπουγιουκαίους είναι ο πρόγονός του; Για να δούμε και πόσα δημητριακά παρήγε!.
Εκτός αν ο προ-προ-παππούλης του δεν ζούσε, και την προκοπή και την ορμήνεια την έδωκε, στους απογόνους τους, η χήρα του [περί περί τα έτη 1840 - 1850] , εκείνη η «Αναστάσια μπουγιούκενα»!
Παρατίθενται με αλφαβητική σειρά γεωργοί από αχρονολόγητο χειρόγραφο του 19ου αιώνα [Από το Αρχείο των Δημητρακόπουλων από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας], που περιλαμβάνει καταγραφές ποσοτήτων σίτου, κριθαριού, σμιγαδιού και σίκαλης κατοίκων των περιοχών Λυκόχια και Λυκούρεση.
Το χειρόγραφο, παρά τον αρχικό προσδιορισμό ότι είναι της εποχής περί τα έτη 1860 – 1870, πρέπει να είναι προγενέστερο, κατά μία εικοσαετία, περίπου.
Έτσι, περί τα έτη 1840 – 1850, παρουσιάζονται οι κατωτέρω, ως εκ της περιοχή τού χωρίου Λυκόχια [Με επώνυμα τα οποία εμφανίζονται και σήμερα στον Οικισμό Λυκόχια του Δήμου Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας] να έχουν καταμετρηθεί επ' ονόματί τους ποσότητες δημητριακών:
1.                 Καψιμαλάκος Παναγιώτης
2.               Κουρέτας Αθανάσιος
3.               Κουρέτας Γεώργιος
4.               Κουρέτας Ιωάννης
5.                Μαρκολέφας Αθανάσιος
6.               Μαρκολέφας Δημήτριος
7.                Μαρκολέφας Ιωάννης
8.               Μαρκολέφας Κωνσταντίνος
9.               Μαρκολέφας Νικόλαος
10.          Μαρκολέφας Παναγιώτης
11.            Μπουγιούκος Ανδρέας
12.           Μπουγιούκος Γεώργιος
13.           Μπουγιούκος Δημήτριος
14.           Μπουγιούκος Ιωάννης
15.           Μπουγιούκος Κωνσταντίνος
16.           Μπουγιούκος Νικόλαος
17.           Μπουγιούκος Παναγιώτης
18.    Μπουγιούκος ----------- [αναφέρεται η χήρα του, «Αναστάσια μπουγιούκενα»]
Την ίδια χρονική περίοδο [περί τα έτη 1840 - 1850] από την περιοχή «Λυκούρεση» [Ο κάμπος πριν από τον σημερινό οικισμό Μαντέϊκα με σαφή αναφορά σε κείμενα του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα για την ύπαρξη στην ίδια ακριβώς περιοχή οικισμού με το όνομα «Λυκούρεση»] παρουσιάζονται οι κατωτέρω να έχουν καταμετρηθεί επ' ονόματί τους ποσότητες δημητριακών:
1.                  Μάντης Βασίλειος
2.                Μάντης Γαλάνης
3.                 Μάντης Γεωργάκης του Ηλία
4.                Μάντης Μήτρος του Αναστασίου
5.                 Μάντης Προκόπης
6.                Σκιπητάρης Παναγιώτης
-----------------------------------------------------------------
Ασφαλώς, δεν γνωρίζουμε τί ψήφισαν στις εκλογές τού έτους 1879 οι αναφερόμενοι Φαλάνθιοι εκλογείς, από το «Χωρίον Λυκόχια».
Όμως, γνωρίζουμε την ηλικία τους!

Προσοχή: Κατά την ερευνήτρια Georgia Stryker Keilman, που παρουσιάζει το έργο της στο http://www.hellenicgenealogygeek.com, ο ανωτέρω ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ έχει συνταχθεί το έτος 1872.
Συνεπώς, στις αναφερόμενες ηλικίες θα προσθέτουμε και επτά (7) έτη.
Παρατηρούμε ότι:
  • Οι αναφερόμενοι στον ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ, στις εγγραφές 701 [Μπουγιούκος Νικόλαος του Δημητρίου, [62+7] 69 ετών] και 704 [Μπουγιούκος Δημητράκης του Δημητρίου, [60+7] 67 ετών], ευρίσκονται ηλικιακώς κοντά, έχουν γεννηθεί τα έτη 1810 και 1812 αντιστοίχως. Είναι ισχυρή η εκδοχή ο «701» και ο «704» να είναι αδέλφια, και ο Δημητράκης να έλαβε το όνομα του θανόντος πατρός του. Έχουν πατέρα με το όνομα Δημήτριος [Και παππού με το όνομα Νικόλαος -η πλέον ισχυρή εκδοχή-, αφού ο «μεγάλος» λέγεται Νικόλαος].
  • Οι αναφερόμενοι [Αμέσως μετά την εγγραφή του «701»] στις εγγραφές 702 [Μπουγιούκος Χρήστος του Νικολάου, [34+7] 41 ετών] και 703 [Μπουγιούκος Δημήτριος του Νικολάου, [32+7] 39 ετών], ευρίσκονται κοντά ηλικιακώς, από πατέρα με το όνομα Νικόλαος. Ίσως να είναι τέκνα τού «701», αφού η ηλικιακή απόσταση, ανάμεσα στην ηλικία τού «μεγάλου» από την ηλικία τού «πατέρα» είναι συμβατή. Υπάρχει και το όνομα Δημήτριος στα «παιδιά τού 701»[Μπουγιούκος Νικόλαος του Δημητρίου, [62+7] 69 ετών], οπότε ενισχύται η εκδοχή ο «702» και ο «703 να είναι παιδιά τού «701». Το γεγονός ότι ο «702» που είναι ο «μεγάλος» δεν έχει το όνομα του «παππού» και το έχει ο «μικρός», δεν έχει και βαρύνουσα σημασία. Ενδεχομένως, να είχε καμμια καπάτσα γυναίκα και να «τού πήρε το όνομα του πρώτου», και να «το έδωσε στον πατέρα της» (…). Ακόμη, μπορεί να πήγε σώγαμπρος [ο «701»], μέσα στα Λυκόχια, και ο «πεθερός να το έβαλε VETO να πάρει το όνομα», ή μπορεί να έγραψε του γαμπρού κανένα χωράφι, ή «να έδωσε το όνομα» [ο «701»], για να του γράψει το χωράφι (…) ο πεθερός, οπότε άς περιμένει το όνομα … .
  • Είναι υψηλής αξιοπιστίας η εκδοχή, ο «704» [Μπουγιούκος Δημητράκης του Δημητρίου, [60+7] 67 ετών], να έχει άρρενα τέκνα τούς κατά σειρά [και ηλικιακή] αναγραφόμενους: i) «705» [Μπουγιούκος Ιωάννης του Δημητράκη, [36+7] 43 ετών], ii) «706» [Μπουγιούκος Ηλίας του Δημητράκη, [32+7] 39 ετών], iii) «707» [Μπουγιούκος Κωνσταντίνος του Δημητράκη, [29+7] 36 ετών], iv) «708» [Μπουγιούκος Παναγιώτης του Δημητράκη, [27+7] 34 ετών], αφού υπάρχει το ίδιο πατρώνυμο και οι ηλικιακές αποστάσεις είναι συμβατές. Και αφού ήταν ο ίδιος Δημητράκης δεν έδωσε το όνομα του πατέρα του σε παιδί του.
  • Είναι ενδεχόμενο οι ακόλουθοι: i) Ο «709» [Μπουγιούκος Ιωάννης του Παναγιώτη, [42+7] 49 ετών], ii) Ο «710» [Μπουγιούκος Βασίλειος του Παναγιώτη, [48+7] 55 ετών], iii) Ο «711» [Μπουγιούκος Γεώργιος του Παναγιώτη, [30+7] 37 ετών], iv) Ο «712» [Μπουγιούκος Θεόδωρος του Παναγιώτη, [26+7] 33 ετών], και v) Ο «713» [Μπουγιούκος Αθανάσιος του Παναγιώτη, [29+7] 36 ετών], να είναι αδέλφια, τέκνα τού Παναγιώτη Μπουγιούκου που αναφέρεται στο αχρονολόγητο έγγραφο [περί τα έτη 1840 - 1850]. Υπάρχει μια επιφύλαξη, από το γεγονός ότι ο «μεγαλύτερος» [ο «710»] είναι [48+7] 55 ετών και ο «μικρότερος» [ο «712»] είναι [26+7] 33 ετών. Δηλαδή, μια διαφορά είκοσι δύο (22) ετών.
  • Οι αναφερόμενοι στις εγγραφές 714 [Μπουγιούκος Παύλος του Κυριάκου, [52+7] 59 ετών] και 715 [Μπουγιούκος Φώτης του Παύλου, [26+7] 33 ετών], μάλλον είναι πατέρας και γυιός. Οι «συμπεθέροι» μας, αφού ο Φώτης πατρεύτηκε την Ελένη Κ. Συναδινού, αδελφή τής Γιαγιάς Γαρυφαλλιάς Κ. Συναδινού.
  • Οι αναφερόμενοι στις εγγραφές 716 [Μπουγιούκος Κωνσταντίνος του Βασιλείου, [59+7] 66 ετών], 718 [Μπουγιούκος Ανδρέας του Βασιλείου, [47+7] 54 ετών], και 719 [Μπουγιούκος Ιωάννης του Βασιλείου, [57+7] 64 ετών], έχουν το αυτό πατρώνυμο. Μάλλον είναι αδέλφια.
  • Είναι ισχυρό το εδεχόμενο ο «717» [Μπουγιούκος Νικόλαος του Κωνσταντίνου, [26+7] 33 ετών], να είναι γυιός του «716» [Μπουγιούκος Κωνσταντίνος του Βασιλείου, [59+7] 66 ετών].
  • Υπάρχει και ο «720» [Μπουγιούκος Αθανάσιος του Αναστασίου, [37+7] 44 ετών], χωρίς άλλον με το αυτό πατρώνυμο.

Όπως και νάναι, θα βρούμε άκρη.
«Θα το βρει η στραβή τ’ αρνί!»
---------------------------------------------------------------
Nikolaos I. Mantis, Ph.D.
Psychologist
- Regional Affaires of the Council of Administration
of the Panhellenic Psychological Association.
- Member of the Hellenic Psychological Society.
- Director of the newsletter ANIMA.
Telephone: +30 697 944 3836.
Address: 12 Iras str., GR 151 21 PEFKI-ATHENS-GREECE
--------------------
[Diataxeis tou arthrou 14 tou Nomou 2672/1998 (FEK.290/t.A'/28-12-1998), tou arthrou 11 tou Nomou 3471/2006 (FEK.133/t.A'/28-06-2006), kai diataxeis tis schetikis koinotikis odigias 2002/58//12-07-2002, tou Evropaikou Koinovouliou kai tou Symvouliou]
--------------------
Simeiosi: H apostoli minimaton kai archeion echei skopo tin enimerosi kai tin eleftheri diakinisi ton ideon. Parakalo opos me enimerosoun opoioi apo tous paraliptes den epithimoun na lamvanoun pliroforisi, prokeimenou na min tous aposteilo ek neou. Efcharisto.
--------------------
This e-mail cannot be considered as spam as long as we include: Contact information and remove instructions.

If you have somehow gotten in this list by error or for any other reason would like to be removed please reply to mantisni@otenet.gr with UNSUBSCRIBE in the subject line of your message.

-----------------------------------------------------------------
Εκ των Συναδιναίων από το Χρυσοβίτσι ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Γενεές
Κατά Σειρά Γενεάς
Κατά Σειρά Γενεάς
1η Γενεά
Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού
2η Γενεά
Κωνσταντίνος Συναδινός  
Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός
3η Γενεά
S-2-c. Γαρυφαλλιά Κ. Συναδινού (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα Αρκαδίας τον [σε δεύτερο γάμο τον ίδιο] Γεώργιο Δ. Μάντη – Δημόπουλο.  Τέκνα τους (4η Γενεά).


  • S-2-c-iΔημήτριος Γ. Μάντης (4η Γενεά).
  • S-2-c-iiΑρχόντω Γ. Μάντη (4η Γενεά).
  • S-2-c-iiiΚωνσταντίνος Γ. Μάντης (4η Γενεά), γνωστός και ως Ρουσσόκωστας.
  • S-2-c-ivΙωάννης Γ. Μάντης (4η Γενεά), γνωστός και ως Ρουσσόγιαννης.
  • S-2-c-vΜατθαίος Γ. Μάντης (4η Γενεά), στην Πιάνα γνωστός καιως Δημαράκης.
  • S-2-c-viΒασίλειοςΓ. Μάντης (4η Γενεά).
S-1-e. Φωτεινή Δ. Συναδινού (3η Γενεά), γνωστή και ως Τσόλω. [Παρωνύμιον που προήλθε από εσκεμμένη παραφθορά του επωνύμου τής μητέρας της. Της προσδόθηκε πιθανόν για να αποδώσει την ομοιότητα χαρακτηριστικών τής προσωπικότητάς της με αυτά τής μητέρα της]. Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας τον Χρήστο Κέκο.Τέκνα τους (4η Γενεά).

  • S-1-e-i. Αθανάσιος Χ. Κέκος, γνωστός και ως Καπίνης (4η Γενεά).
  • S-1-e-iiΙωάννης Χ. Κέκος, γνωστός και ως Μακρυγιάννης (4η Γενεά).
  • S-1-e-iiiΛάμπρος Χ. Κέκος (4η Γενεά).
  • S-1-e-ivΆρρεν αναζητουμένου ονόματος που «μετανάστευσε στην Αμερική», όπου και απεβίωσε (4η Γενεά).
4η Γενεά
Ιωάννης Γ. Μάντης, γνωστός και ως Ρουσσόγιαννης.
Ιωάννης Χ. Κέκος, γνωστός και ως Μακρυγιάννης.
5η Γενεά
Νικόλαος Ι. Μάντης
Χρήστος Ι. Κέκος, γνωστός και ως Κιτσάρας.
6η Γενεά
Πέτρος Ν. Μάντης
Ιωάννης Χ. Κέκος
-----------------------------------------------------------------
Οικογένειες από τα άλλα χωριά τού Φαλάνθου, συνδεόμενες με τις Οικογένειες των Μανταίων:
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Συναδιναίοι
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Ψυχαραίοι
  • ΛΥΚΟΧΙΩΤΕΣ - Κουρεταίοι
  • ΛΥΚΟΧΙΩΤΕΣ - Μαρκολεφαίοι
  • ΛΥΚΟΧΙΩΤΕΣ - Μπουγιουκαίοι
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Σωτηροπουλαίοι
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Γιαννακοπουλαίοι
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Μπατζιαναίοι
  • ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Κεκαίοι
  • ΠΙΑΝΙΩΤΕΣ - Συψαίοι
  • ΠΙΑΝΙΩΤΕΣ - Κανελλοπουλαίοι
  • ΠΙΑΝΙΩΤΕΣ - Κεζιαίοι
  • ΠΙΑΝΙΩΤΕΣ - Γιανναραίοι
  • ΤΣΕΛΕΠΑΚΙΩΤΕΣ - Πανουσαίοι
  • ΤΣΕΛΕΠΑΚΙΩΤΕΣ - Καλδαίοι
  • ΤΣΕΛΕΠΑΚΙΩΤΕΣ - Καρνεζαίοι
  • @@@@@@@@@@@@@@@@@
  • @@@@@@@@@@@@@@@@@
[Παρακαλούνται όσοι εκ των επισκεπτών τής Ιστοσελίδας επιθυμούν να συμβάλλουν στην αρτιότερη απόδοση, των γενεαλογικών δένδρων των Οικογενειών που παρουσιάζονται εδώ, όπως αποστείλουν αρχεία <*.word.doc> με τρέχον κείμενο επεξηγήσεων, διορθώσεων, κ.λπ., αρχεία <*.jpg> σε υψηλή ανάλυση με φωτογραφίες προγόνων, φωτογραφίες επιστολών από τον πόλεμο, κ.λπ., στο regional@psy.gr].


===================================
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Συναδιναίοι
Οι Συναδιναίοι στις Εκλογές τού έτους 1879



 

Γενεαλογικό Δένδρο Δημητρίου (Μήτσου) Συναδινού [S-1] και Κωνσταντίνου Συναδινού [S-2]

Οικογένειες Μανταίων συνδεόμενες με την οικογένεια των Συναδιναίων από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας:

Οικογένεια Δημητρίου Γεωργίου Μάντη [Πεθερού τής Γαρυφαλλιάς Κ. Συναδινού].
1η Γενεά Μανταίων: Γεώργιος Μάντης [Μετοίκησε από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας, περί το έτος 1830, στην περιοχή όπου δομήθηκε ο Οικισμός Μαντέϊκα Αρκαδίας. Στο σημείο τομής των αξόνων: Χρυσοβίτσι – Βαλτέτσι, Καρύταινα – Τρίπολη. Εκ των ιδρυτών τού Οικισμού].
2η Γενεά Μανταίων: Δημήτριος Γεωργίου Μάντης. Σύζυγος: «Μαρία τού Δελλή» [Αργυροπούλου (;)] από την Πιάνα. Τέκνα: 1) Γεώργιος, 2) Νικόλαος, 3) Φωτούλα, 4) Βασίλειος, 5) Χρηστίτσα.
3η Γενεά Μανταίων: Γεώργιος Δημητρίου Μάντης – Δημόπουλος, γνωστός μετέπειτα και ως ΓεροΡούσσος.
1η Σύζυγος: Παναγιώτα Μαρκολέφα, κόρη τού «Μαρκολεφόγιαννη» (Α΄) από τα Λυκόχια. Τέκνα εκ της 1ης συζύγου [Απεβίωσε μετά τον τοκετό]: Παναγιώτα.
2η Σύζυγος: Γαρυφαλλιά θυγατέρα Κωνσταντίνου Συναδινού [και Γιαννούλας Παναγιώτη Σωτηρόπουλου, από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, διαμένοντες και παραχειμάζοντες και μετέπειτα μετοικήσαντες, εις Αφισιού Σπάρτης – Λακωνίας]. Τέκνα εκ της 2ας συζύγου: 1) Δημήτριος, 2) Αρχόντω, 3) Κωνσταντίνος, 4) Ιωάννης, 5) Ματθαίος, 6) Βασίλειος.
Ο ΓεροΡούσσος και το στερνοπούλι του, ο Βασίλης
Οικογένεια Κωνσταντίνου Β. Μάντη [Πεθερού τής Διαμάντως Κ. Συναδινού].
1η Γενεά Μανταίων: Βασίλειος Μάντης [Μετοίκησε από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας, περί το έτος 1830, στην περιοχή όπου δομήθηκε ο Οικισμός Μαντέϊκα Αρκαδίας. Στο σημείο τομής των αξόνων: Χρυσοβίτσι – Βαλτέτσι, Καρύταινα – Τρίπολη. Εκ των ιδρυτών τού Οικισμού].
2η Γενεά Μανταίων: Κωνσταντίνος Β. Μάντης. Σύζυγος: Αικατερίνη: «Αικατερίνη χήρα Μαντοβασιλοπούλου». Τέκνα: 1) Γεώργιος, 2) Χρηστίτσα, 3) Κωνσταντίνος.
3η Γενεά Μανταίων: Γεώργιος Κ. Μάντης – Κωνσταντόπουλος , γνωστός μετέπειτα και ως ΓεροΤσιάγκος.
Σύζυγος: Διαμάντω θυγατέρα Κωνσταντίνου Συναδινού [και Γιαννούλας Παναγιώτη Σωτηρόπουλου, από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, διαμένοντες και παραχειμάζοντες και μετέπειτα μετοικήσαντες, εις Αφισιού Σπάρτης – Λακωνίας]. Τέκνα: 1) Κωνσταντίνος, 2) Ελένη, 3) Αντώνιος, 4) Παναγιώτης, 5) Ιωάννης.

Συζήτηση του Νικολάου Ι Μάντη,
1η Γενεά: Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού.
2η Γενεά: Κωνσταντίνος Συναδινός.
3η Γενεά: Γαρυφαλλιά Κ. Συναδινού.
4η Γενεά: Ιωάννης Γ. Μάντης, γνωστός και ως Ρουσσόγιαννης [και Γεωργία Η. Πανούση].
5η Γενεά: Νικόλαος Ι. Μάντης.

Με τον Κωνσταντίνο Γ. Συναδινό,
1η Γενεά: Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού.
2η Γενεά: Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός.
3η Γενεά: Κωνσταντίνος Δ. Συναδινός.
4η Γενεά: Γεώργιος Κ. Συναδινός, γνωστός και ως Γάλλος [και Λυγερή Βλάχου].
5η Γενεά: Κωνσταντίνος Γ. Συναδινός, γνωστός και ως Μαυρούλι [και Παναγιώτα Ηλία Σκαλτσά].

Για τον προσδιορισμό τού γενεαλογικού δένδρου των Συναδιναίων από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, στο κατάστημα του Γεωργίου Ι. Πραχαλιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, την Κυριακή, 1η Αυγούστου 2004.

- Τηλεφωνική επικοινωνία, στις 12 Απριλίου 2014, τού Νικολάου Ι Μάντη με την Ευφροσύνη Δ. Θεοδωροπούλου - Δρακοπούλου, δευτερότοκη κόρη τού Δημητρίου Θεοδωρόπουλου και της Αγγελικής Καγκλή, για τον προσδιορισμό του γενεαλογικού δένδρου τού προπάππου της (εκ πατρός) Γεωργίου Δ. Συναδινού, γνωστού και ως Κοτσιομύτη, και της προγιαγιάς της (εκ πατρός) Ευφροσύνης, της οποίας έχει το βαπτιστικό όνομα, με νονό τον Αργύριο Δ. Συναδινό, αδελφό τής γιαγιάς της (εκ πατρός) Σταυρούλας Δ. Συναδινού.
1η Γενεά: Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού.
2η Γενεά: Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός.
3η Γενεά: Γεώργιος Δ. Συναδινός, γνωστός και ως Κοτσιομύτης.
4η Γενεά: Σταυρούλα Γ. Συναδινού.
5η Γενεά: Δημήτριος Γ. Θεοδωρόπουλος [και Αγγελική Καγκλή].
6η Γενεά: Ευφροσύνη Δ. Θεοδωροπούλου - Δρακοπούλου.

- Τηλεφωνική επικοινωνία, στις 13 Απριλίου 2014, τού Νικολάου Ι Μάντη με τον Γεώργιο Δ. Δούβρη, δευτερότοκο γυιό τού Δημητρίου Δούβρη και της Ευφροσύνης Λύγκρη, για τον προσδιορισμό τού γενεαλογικού δένδρου της προγιαγιάς του (εκ πατρός) Ελένης Κ. Συναδινού.
Η γενεαλογική σειρά έχει ως εξής:
1η Γενεά: Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού.
2η Γενεά: Κωνσταντίνος Συναδινός.
3η Γενεά: Ελένη Κ. Συναδινού.
4η Γενεά: Φωτεινή Φ. Μπουγιούκου [και Γεώργιος Δ. Δούβρης].
5η Γενεά: Δημήτριος Γ. Δούβρης.
6η Γενεά: Γεώργιος Δούβρης.

Προσδιορίσθηκαν ως αδέλφια οι ακόλουθοι δύο [κατά αλφαβητική σειρά]: Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός [S-1] και Κωνσταντίνος Συναδινός [S-2], και έγινε μια πρώτη καταγραφή και προσδιορισμός των κατιόντων συγγενών τους.

Υπόμνημα καταγραφής κατιόντων των Συναδιναίων, κατά γενεά:

S: Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού = 1η Γενεά
S-1: Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός = 2η Γενεά
S-2: Κωνσταντίνος Συναδινός = 2η Γενεά
Αραβική αρίθμηση: 1, 2, 3, 4, ...    2η Γενεά
Ελληνική αρίθμηση: a, b, c, d, e,.. 3η Γενεά
Λατινική αρίθμηση: i, ii, iii, iv, …. 4η Γενεά
Αραβική αρίθμηση: 1, 2, 3, 4, ...    5η Γενεά
Ελληνική αρίθμηση: a, b, c, d, e,.. 6η Γενεά
Λατινική αρίθμηση: i, ii, iii, iv, …. 7η Γενεά
Αραβική αρίθμηση: 1, 2, 3, 4, ....   8η Γενεά
Ελληνική αρίθμηση: a, b, c, d, e,.. 9η Γενεά
Λατινική αρίθμηση: i, ii, iii, iv, …10η Γενεά

*******
S-1. Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός (2η Γενεά). Νυμφεύθηκε θυγατέρα Τσολομίτη, από το Γεράκι Λακωνίας. Τέκνα τους [κατά αλφαβητική σειρά]:
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τού ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (2η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------

*******
 S-1-a. Κωνσταντίνος Δ. Συναδινός (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Νυμφεύθηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την __________ από ___________. Τέκνα τους (4η Γενεά):
-------------------------------------------------------------------
Κατιόντες τού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-------------------------------------------------------------------
S-1-a-i. Δημήτριος Κ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-a-ii. Παναγιώτης Κ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-a-iii. Ευστάθιος Κ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-a-iv. Γεώργιος Κ. Συναδινός, γνωστός και ως Γάλλος (4η Γενεά). Νυμφεύθηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την Λυγερή Βλάχου από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-1-a-v-?. Κωνσταντίνος Γ. Συναδινός, γνωστός και ως Μαυρούλι. Νυμφεύθηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την Παναγιώτα Ηλία Σκαλτσά από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-1-a-v-?-a. Λυγερή - Ρούλα Κ. Συνοδινού (6η Γενεά).
Λυγερή (Ρούλα) Συνοδινού, του Κωνσταντίνου Γ. Συναδινού, εγγονή της Λυγερής Βλάχου
Εκ των Συναδιναίων από το Χρυσοβίτσι ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Γενεές
Κατά Σειρά Γενεάς
Κατά Σειρά Γενεάς
1η Γενεά
Πατέρας των Δημητρίου Συναδινού και Κωνσταντίνου Συναδινού
2η Γενεά
Κωνσταντίνος Συναδινός
Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός
3η Γενεά
Γαρυφαλλιά Κ. Συναδινού, σύζυγος Γεωργίου Δ.  Μάντη, γνωστού και ως ΓεροΡούσσου
Κωνσταντίνος Δ. Συναδινός
4η Γενεά
Ιωάννης Γ. Μάντης, γνωστός και ως Ρουσσόγιαννης
Γεώργιος Κ. Συναδινός, γνωστός και ως Γάλλος
5η Γενεά
Νικόλαος Ι. Μάντης
Κωνσταντίνος Γ. Συναδινός, γνωστός και ως Μαυρούλι
6η Γενεά
Πέτρος Ν. Μάντης
Λυγερή (Ρούλα) Κ. Συνοδινού
S-1-a-v-?-b. Παναγιώτης Κ. Συνοδινός (6η Γενεά).
S-1-a-v-?-c. Γεώργιος Κ. Συνοδινός (6η Γενεά).
S-1-a-v. Στρατηγούλα Κ. Συναδινού (4η Γενεά).
S-1-a-vi. Χαράλαμπος Κ. Συναδινός (4η Γενεά).

*******
S-1-b. Γεώργιος Δ. Συναδινός (3η Γενεά), γνωστός και ως Κοτσιομύτης. Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Νυμφεύθηκε την Ευφροσύνη __________ (απεβίωσε 106 ετών), από το ___________. Τέκνα τους (4η Γενεά) [κατά αλφαβητική σειρά]:
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τού ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-1-b-i. Αντώνιος Γ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-b-ii. Αργύριος Γ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-b-iii. Δημήτριος Γ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-b-iv. Ιωάννης Γ. Συναδινός (4η Γενεά).
--------------------
S-1-b-v. Κωνσταντίνος Γ. Συναδινός (4η Γενεά). Νυμφεύθηκε την __________ από ___________. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-1-b-v-1. Γεωργία Κ. Συναδινού (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στο Αφισιού Σπάρτης.
S-1-b-v-2. Ειρήνη Κ. Συναδινού (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στο Παρόρι Σπάρτης.
S-1-b-v-3. Μαρία Κ. Συναδινού (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στο Βαθιό Σπάρτης.
S-1-b-vi. Σταυρούλα Γ. Συναδινού (4η Γενεά). Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Ν. Θεοδωρόπουλο από την Συλίμνα Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-1-b-vi-1. Κωνσταντίνος Γ. Θεοδωρόπουλος (5η Γενεά)
S-1-b-vi-2. Νικόλαος Γ. Θεοδωρόπουλος (5η Γενεά).
S-1-b-vi-3. Αγγελική Γ. Θεοδωροπούλου (5η Γενεά). Παντρεύτηκε τον Βασίλειο Κουλολιά από την Συλίμνα. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-1-b-vi-3-a. Δημήτριος Γ. Θεοδωρόπουλος (6η Γενεά).
S-1-b-vi-3-b. Σταυρούλα Γ. Θεοδωροπούλου (6η Γενεά).
S-1-b-vi-4. Δήμητρα Γ. Θεοδωροπούλου (5η Γενεά), 1918 – 25.05.2003.
S-1-b-vi-5. Δημήτριος Γ. Θεοδωρόπουλος (5η Γενεά), 1920 – 04.02.2013. Νυμφεύθηκε στην Τρίπολη την Αγγελική Καγκλή από το Ελαιοχώριον Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-1-b-vi-5-a. Γεώργιος Δ. Θεοδωρόπουλος (6η Γενεά).
S-1-b-vi-5-b. Ευφροσύνη Δ. Θεοδωροπούλου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Τρίπολη τον Κωνσταντίνο Ν. Δρακόπουλο, 27.09.1938 – 11.07.2004, από τον Κάνδαλο Αρκαδίας (Ζέλι). Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-1-b-vi-5-b-i. Νικόλαος Κ. Δρακόπουλος (7η Γενεά).
S-1-b-vi-5-b-ii. Ιωάννα Κ. Δρακοπούλου (7η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Τρίπολη τον Ανδρέα Πετρή από ο Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας. Τέκνα τους (8η Γενεά):
S-1-b-vi-5-b-ii-1. Ιωάννης Α. Πετρής (8η Γενεά).
S-1-b-vi-5-b-ii-2. Κωνσταντίνος Α.  Πετρής (8η Γενεά).
S-1-b-vi-5-c. Μαρία Δ. Θεοδωροπούλου (6η Γενεά).

*******
S-1-c. Θεόδωρος Δ. Συναδινός (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Νυμφεύθηκε την __________ από ___________. Τέκνα τους (4η Γενεά) [κατά αλφαβητική σειρά]:
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τού ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-1-c-i. Γεώργιος Θ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-c-ii. Δημήτριος Θ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-c-iii. Ιωάννης Θ. Συναδινός (4η Γενεά).
S-1-c-iv. Μαριγούλα Θ. Συναδινού (4η Γενεά). Παντρεύτηκε τον ___________ στου Ράδου Αρκαδίας.
S-1-c-v. «Θεια Γιαννάκαινα» (4η Γενεά). Παντρεύτηκε τον Καυκούλα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας.

*******
S-1-d. Σοφία Δ. Συναδινού (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στην Πιάνα Αρκαδίας τον Δελλή. Τέκνα τους (4η Γενεά) [κατά αλφαβητική σειρά]:
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τής ΣΟΦΙΑΣ Δ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-1-d-i. Ευγενία (4η Γενεά). Παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα Αρκαδίας τον Νικόλαο Αντωνίου Γεωργακόπουλο, γνωστό και ως Καρανικόλα. Απεβίωσε σε μέση ηλικία. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-1-d-i-1. Ελένη Ν. Γεωργακοπούλου (5η Γενεά).
S-1-d-i-2. Αθανασία Ν. Γεωργακοπούλου (5η Γενεά).
S-1-d-i-3. Κωνσταντίνος Ν. Γεωργακόπουλος (5η Γενεά).
S-1-d-i-4. Ματθαίος Ν. Γεωργακόπουλος (5η Γενεά).
S-1-d-i-5. Ιωάννης Ν. Γεωργακόπουλος (5η Γενεά).
S-1-d-i-6. Γεωργία Ν. Γεωργακόπουλος (5η Γενεά).
S-1-d-i-7. Αλέξιος Ν. Γεωργακόπουλος (5η Γενεά).
S-1-d-ii. Θεόδωρος Δελλής (4η Γενεά).
S-1-d-iii. Ιωάννης Δελλής (4η Γενεά).

*******
S-1-e. Φωτεινή Δ. Συναδινού (3η Γενεά), γνωστή και ως Τσόλω. [Παρωνύμιον που προήλθε από εσκεμμένη παραφθορά του επωνύμου τής μητέρας της. Της προσδόθηκε πιθανόν για να αποδώσει την ομοιότητα χαρακτηριστικών τής προσωπικότητάς της με αυτά τής μητέρα της]. Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας τον Χρήστο Κέκο. Τέκνα τους (4η Γενεά) [κατά αλφαβητική σειρά]:
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τής ΦΩΤΕΙΝΗΣ Δ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-1-e-i. Αθανάσιος Χ. Κέκος, γνωστός και ως Καπίνης (4η Γενεά).
S-1-e-ii. Ιωάννης Χ. Κέκος, γνωστός και ως Μακρυγιάννης (4η Γενεά).
S-1-e-iii. Λάμπρος Χ. Κέκος (4η Γενεά).
S-1-e-iv. Άρρεν αναζητουμένου ονόματος που «μετανάστευσε στην Αμερική», όπου και απεβίωσε (4η Γενεά).

*******
S-2. Κωνσταντίνος Συναδινός (2η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Νυμφεύθηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας την Γιαννούλα θυγατέρα Παναγιώτη Σωτηρόπουλου 2η Γενεά): Η Γιαννούλα θυγατέρα Παναγιώτη Σωτηρόπουλου έμεινε χήρα και τις κόρες της Διαμάντω και Γαρυφαλλιά, τις πάντρεψε όντας η ίδια εν χηρεία. Τέκνα τους (3η Γενεά) [κατά αλφαβητική σειρά]:
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (2η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------

*******
S-2-a. Ελένη Κ. Συναδινού (3η Γενεά). Γεννήθηκε περί το έτος 1855, απεβίωσε το έτος 1955. Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο τον Φώτη Μπουγιούκο, στα Λυκόχια Αρκαδίας. Όντας έγκυος το δεύτερο παιδί της ο Φώτης Μπουγιούκος απεβίωσε στα Λυκόχια και στο γεννηθέν τέκνο έδωσαν το όνομα του πατέρα της: Φωτεινή. Στον ψηφιοποιημένη έκδοση «ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Του Δήμου ΦΑΛΑΝΘΟΥ. Της Επαρχίας ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ. Του Έτους 1879» παρουσιάζεται εγγραφή –στην εν σειρά καταγραφή των εκλογέων ανά Οικισμό του τότε Δήμου Φαλάνθου-, κάτω από την ένδειξη <Χωρίον Λυκόχια> με τον αύξοντα αριθμό <715> υπό τα στοιχεία: Επώνυμο: Μπουγιούκος. Όνομα: Φώτης. Όνομα πατρός: Παύλος. Ηλικία: 26. Επάγγελμα ή επιτήδευμα: γεωργός. Ενεστώσα διαμονή: Λυκόχια. Κατά την ερευνήτρια Georgia Stryker Keilman, που παρουσιάζει το έργο της στο http://www.hellenicgenealogygeek.com, ο ανωτέρω ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ έχει συνταχθεί το έτος 1872. Συνεπώς ο αναφερόμενος στο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ Μπουγιούκος Φώτης του Παύλου το έτος 1879 ήταν 33 ετών. Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να πρόκειται περί τού συζύγου της αναφερομένης κόρης τού Κωνσταντίνου Συναδινού. Η Ελένη Κ. Συναδινού μετά την χηρεία της «Έφυγε για το χωριό Μπουζικέϊκα στην Χώρα Πυλίας, με είκοσι (20) πρόβατα και δυο γελάδια. Εκεί στα Μπουζικέϊκα Πυλίας όπου πάντρεψε και την μεγάλη κόρη της την Κωνσταντίνα. Η δικιά μου η γιαγιά ήταν η μικρότερη, η Φωτεινή που πήρε το όνομα του προπαππούλη μου. Την προγιαγιά την Ελένη την θυμήθηκα που ’ρχότανε στο μαγαζί του πατέρα μου εδώ στο πάνω χωριό, στο Γάμο, από το κάτω χωριό το Μεμερίζι. Η προγιαγιά αφότου χήρεψε στο Φώτη τον Μπουγιούκο ξαναπαντρεύτηκε δυο φορές: Μια στην Χωματούσα Πυλίας, και μια εδώ στο Μεμερίζι τον Γεώργιο Κοτσιέλα. Δεν απόκτησε παιδιά πέραν του πρώτου της γάμου» [Από την αφήγηση του Γεωργίου Δ. Δούβρη].
Τέκνα της με τον Φώτη Παύλου Μπουγιούκο (4η Γενεά):
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τής ΕΛΕΝΗΣ Κ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-2-a-i. Κωνσταντίνα Φ. Μπουγιούκου (4η Γενεά).
--------------------
S-2-a-ii. Φωτεινή Φ. Μπουγιούκου (4η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Καλλιθέα - Μεμερίζι Μεσσηνίας τον Γεώργιο Δ. Δούβρη. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-a-ii-1. Δημήτριος Γ. Δούβρης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Ευφροσύνη Λύγκρη από την Καλλιθέα Μεσσηνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-a-ii-1-a. Μαρία Δ. Δούβρη (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας τον Άγγελο Λύγκρη. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-a-ii-1-a-i. Ευφροσύνη Α. Λύγκρη (7η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας τον Δημήτριο Σταματίου. Τέκνα τους (8η Γενεά):
S-2-a-ii-1-a-i-1. Αντώνιος Δ. Σταματίου (8η Γενεά).
S-2-a-ii-1-a-i-2. Γεωργία Δ. Σταματίου (8η Γενεά).
S-2-a-ii-1-a-i-3. Μαρία Δ. Σταματίου (8η Γενεά).
S-2-a-ii-1-a-i-4. Αγγελική Δ. Σταματίου (8η Γενεά).
S-2-a-ii-1-a-ii. Γεωργία Α. Λύγκρη (7η Γενεά).
S-2-a-ii-1-b. Γεώργιος Δ. Δούβρης (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Βασιλική Κορδού από τους Αμπελόκηπους (Μηνάγια) Πυλίας.
S-2-a-ii-1-c. Παναγιώτης Δ. Δούβρης (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ την Μαρία _____ από την Νίσυρο. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-a-ii-1-c-i. Δημήτριος Π. Δούβρης (7η Γενεά). Νυμφεύθηκε _______________ από τo Άργος. Τέκνα τους (8η Γενεά):
S-2-a-ii-1-c-i-1. Παναγιώτης Δ. Δούβρης (8η Γενεά).
S-2-a-ii-1-c-i-2. ________ Δ. Δούβρης (8η Γενεά).
S-2-a-ii-1-c-ii. Καλλιόπη Π. Δούβρη (7η Γενεά). Παντρεύτηκε τον ____________ από την Αθήνα. Τέκνα τους (8η Γενεά):
S-2-c-ii-1-c-ii-1. _______________ κόρη.
S-2-a-ii-2. Θεμιστοκλής Γ. Δούβρης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Παναγιώτα Κωφού από τον Γάμο Μεσσηνίας.
S-2-a-ii-3. Κωνσταντίνος Γ. Δούβρης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Μαρία Τσιατά από τον Ευαγγελισμό Μεσσηνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-a-ii-3-a. Γεώργιος Κ. Δούβρης (6η Γενεά).
S-2-a-ii-3-b. Φωτεινή Κ. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-3-c. Βασίλειος Κ. Δούβρης (6η Γενεά).
S-2-a-ii-3-d. Χριστίνα Κ. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-4. Παναγιώτης Γ. Δούβρης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Σταυρούλα Λέκκα από το Καλλιθέα Μεσσηνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-a-ii-4-a. Ηλιούλα Π. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-4-b. ______ Λίτσα Π. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-4-c. Ηλίας Π. Δούβρης (6η Γενεά).
S-2-a-ii-4-d. Φωτεινή Π. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-5. Χρήστος Γ. Δούβρης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Πολυξένη Μαραβέλια από την Θεσσαλονίκη.
S-2-a-ii-6. Αλέξανδρος Γ. Δούβρης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Καλλιθέα Μεσσηνίας την Θεοδώρα Νταϊφώτη από την στην Καλλιθέα Μεσσηνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-a-ii-6-a. Δημήτριο Α. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-6-b. Φωτεινή Α. Δούβρη (6η Γενεά).
S-2-a-ii-7. Κυριακούλα Γ. Δούβρη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε τον Αριστείδη Τσικρικά στο Αχλαδοχώριον (Χαϊκάλι) Μεσσηνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-a-ii-7-a. Βασιλική Α. Τσικρικά (6η Γενεά).
S-2-a-ii-7-b. Ανδρέας Α. Τσικρικάς (6η Γενεά).

*******
S-2-b. Διαμάντω Κ. Συναδινού (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα Αρκαδίας τον Γεώργιο Κ. Μάντη – Κωνσταντόπουλο, γνωστό μετέπειτα και ως ΓέροΤσιάγκο. Τέκνα τους (4η Γενεά):
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τής ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ Κ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-2-b-i. Κωνσταντίνος Γ. Μάντης (4η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος 1896. Έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ηλικία 18 ετών. Επιβιβάσθηκε στο πλοίο Carpathia, στην Πάτρα και έφθασε στο Ellis Island, στην Νέα Υόρκη, στις 22 Μαρτίου το 1914. Επισκέφθηκε την Πατρίδα, μία ή δύο φορές, στην Δεκαετία τού ΄20. Έστειλε τα χρήματα για να προικίσει την αδελφή του Ελένη. Νυμφεύθηκε την ____________από ______________. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-b-i-1. ______________(5η Γενεά).
S-2-b-i-2. ______________(5η Γενεά).
S-2-b-i-3. ______________(5η Γενεά).
S-2-b-i-4. ______________(5η Γενεά).
--------------------
S-2-b-ii. Αντώνιος Γ. Μάντης (4η Γενεά). Νυμφεύθηκε την _____________ από _____________. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-b-ii-1. ______________(5η Γενεά).
S-2-b-ii-2. ______________(5η Γενεά).
S-2-b-ii-3. ______________(5η Γενεά).
S-2-b-ii-4. ______________(5η Γενεά).
--------------------
S-2-b-iii. Ελένη Γ. Μάντη (4η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος 1898. Παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα Αρκαδίας τον Γεώργιο Η. Θεοδωρόπουλο, γνωστό και ως Μαχαίρα. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-b-iii-1. Γκόλφω Γ. Θεοδωροπούλου (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Τρίπολη τον Παναγιώτη Σιακωτό από ___________. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iii-1-a. Δημήτριος Π. Σιακωτός (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Τρίπολη την_____________ από ____________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iii-1-a-i. Ελένη Δ. Σιακωτού (7η Γενεά).
S-2-b-iii-1-a-ii. Παναγιώτα Δ. Σιακωτού (7η Γενεά).
S-2-b-iii-1-b. Κωνσταντίνος Π. Σιακωτός (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την_____________ από ____________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iii-1-b-i. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iii-1-b-ii. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iii-2. Αργύριο Γ. Θεοδωρόπουλο (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αυστραλία την _____________ από ___________. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iii-2-a. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iii-2-b. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iii-2-c. ___________(6η Γενεά).
--------------------
S-2-b-iv. Παναγιώτης Γ. Μάντης – Κωνσταντόπουλος (4η Γενεά), γνωστός και ως Παναής. Γεννήθηκε το έτος 1900, απεβίωσε το έτος 1973. Νυμφεύθηκε την Ιωάννα (Γιαννούλα), θυγατέρα τού Δήμου Σκιπητάρη, από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-b-iv-1. Γεώργιος Π. Κωνσταντόπουλος (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε την Ιωάννα Ν. Θεοδωροπούλου, από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iv-1-a. Παναγιώτης Γ. Κωσταντόπουλος (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε την Ελένη Ζ. ________ από το Αγρίνιο. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iv-1-a-i. Ιωάννα Π. Κωσταντοπούλου (7η Γενεά). Παντρεύτηκε τον _________________.
S-2-b-iv-1-a-ii. Καλλιόπη Π. Κωσταντοπούλου (7η Γενεά). Παντρεύτηκε τον _________________.
S-2-b-iv-1-b. Κωνσταντίνα Γ. Κωνσταντοπούλου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Τρίπολη τον Βασίλειο Τζιούμη, από την Ασέα Αρκαδίας. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iv-1-b-i. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iv-1-b-ii. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iv-1-b-iii. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iv-1-c. Ηλία Γ. Κωνσταντόπουλο (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Τρίπολη την Δήμητρα Κουλολιά από την Συλίμνα Αρκαδίας. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iv-1-c-i. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iv-1-c-ii. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iv-1-c-iii. ___________(7η Γενεά).
S-2-b-iv-2. Μαγδαληνή Π. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα τον Δημήτριο Θ. Θεοδωρόπουλο. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iv-2-a. Ιωάννα Δ. Θεοδωροπούλου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Γεώργιο Μαστορίδη από την Ήπειρο.
S-2-b-iv-2-b. Παναγιώτα Δ. Θεοδωροπούλου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Γεώργιο Ε. Αποστολάκη από την Κρήτη. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iv-2-b-i. Εμμανουήλ Γ. Αποστολάκης (7η Γενεά).
S-2-b-iv-2-b-ii. Δήμητρα Γ. Αποστολάκη (7η Γενεά).,
S-2-b-iv-2-c. Θεόδωρος Δ. Θεοδωρόπουλος (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την ___________ από ________. Τέκνα τους (7η Γενεά).
S-2-b-iv-2-c-i. Δημήτριος Θ. Θεοδωρόπουλος (7η Γενεά).
S-2-b-iv-3. Κωνσταντίνος Π. Μάντης (5η Γενεά). Απεβίωσε σε εφηβική ηλικία.
S-2-b-iv-4. Αικατερίνη Π. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στο Αχλαδοχώριον (Χαϊκάλι) Μεσσηνίας τον Σταύρο Γιαννόπουλο. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iv-4-a. Βασίλειος Σ. Γιαννόπουλος (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε την Άννα Γαλοπούλου από ___________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-iv-4-a-i. Σταύρος Β. Γιαννόπουλος (7η Γενεά).
S-2-b-iv-4-a-ii. Αικατερίνη Β. Γιαννοπούλου (7η Γενεά).
S-2-b-iv-4-a-iii. Βλάσιος Β. Γιαννόπουλος (7η Γενεά).
S-2-b-iv-4-b. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iv-4-c. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iv-5. Χρυσούλα Π. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στο Αχλαδοχώριον (Χαϊκάλι) Μεσσηνίας τον ____________. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iv-5-a. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iv-5-b. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iv-5-c. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iv-6. Χρήστος Π. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής την ______________ . Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-iv-6-a. ___________(6η Γενεά).
S-2-b-iv-6-b. ___________(6η Γενεά).
--------------------
S-2-b-v. Ιωάννης Γ. Μάντης – Κωνσταντόπουλος (4η Γενεά), γνωστός και ως Κωσταντόγιαννης. Γεννήθηκε το έτος 1906, απεβίωσε στις 19.08.1989. Νυμφεύθηκε την Γιαννούλα Καλοδήμου [1908 – 16.11.1977] από την Συλίμνα Αρκαδίας.
Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-b-v-1. Δημήτριος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αυστραλία, την Γεωργία Χρήστου Καρνέζη από την Συλίμνα Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-1-a. Ιωάννης Ι. Μάντης (6η Γενεά).
S-2-b-v-1-b. Γιαννούλα Ι. Μάντης (6η Γενεά).
S-2-b-v-1-c. Χρήστος Ι. Μάντης (6η Γενεά).
S-2-b-v-2. Αλέξανδρος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα σε δεύτερο γάμο την Παρασκευή Βαγγέλη από την Μεγάρχη Άρτας. Νυμφεύθηκε στην Αθήνα, σε πρώτο γάμο, την Σοφία Βασιλοπούλου από το Μαίναλον (Ζαράκοβα) Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-2-a. Ιωάννης Α. Μάντης (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Μαρία Κυπρ. Παπαδονικολάκη από την Αθήνα με καταγωγή εκ πατρός (που γεννήθηκε στην Αθήνα), από την Κρήτη. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-v-2-a-i. Αλέξανδρος Ι. Μάντης (7η Γενεά).
S-2-b-v-2-a-ii. Ευαγγελία Ι. Μάντη (7η Γενεά).
S-2-b-v-2-a-iii. Κυπριανός Ι. Μάντης (7η Γενεά).
S-2-b-v-2-b. Χριστίνα Α. Μάντη (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Ευστάθιο Γιαννακόπουλο από τα Αρφαρά Μεσσηνίας.
S-2-b-v-3. Γεώργιος Ι. Κωσταντόπουλος (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Κωνσταντίνα Β. Καράγιωργα από το Ροεινό Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-3-a. Ιωάννης Γ. Κωνσταντόπουλος (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Σταυρούλα Η. Ζιαγκοβά από την Λαμία. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-v-3-a-i. Ηλιάνα Ι. Κωνσταντοπούλου (7η Γενεά).
S-2-b-v-3-a-ii. Γεωργία Ι. Κωνσταντοπούλου (7η Γενεά).
S-2-b-v-3-b. Ευγενία Γ. Κωνσταντοπούλου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Εμμανουήλ Ν. Τωμαδάκη από την Κρήτη. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-v-3-b-i. Νικόλαος Ε. Τωμαδάκης (7η Γενεά).
S-2-b-v-3-b-ii. Κυριακή Ε. Τωμαδάκη (7η Γενεά).
S-2-b-v-3-b-iii. Κωνσταντίνα Ε. Τωμαδάκη (7η Γενεά).
S-2-b-v-4. Κωνσταντίνος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Παναγιώτα Η. Μαντζαβράκου από το Ναύπλιο με καταγωγή του πατέρα της από τον Αχλαδόκαμπο Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-4-a. Ιωάννης Κ. Μάντης (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Βασιλική Δ. Μαλάμου με καταγωγή τού πατέρα της από το Μουζάκι – Δρακότρυπα Καρδίτσας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-4-a-i. Παναγιώτα Ι. Μάντη (7η Γενεά).
S-2-b-v-4-b. Χρυσάνθη Κ. Μάντη (6η Γενεά).
S-2-b-v-5. Χαράλαμπος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την _____________ από ___________.
S-2-b-v-6. Αθανάσιος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Ευτυχία _____________ από την Αθήνα. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-6-a. Ιωάννα Α. Μάντη (6η Γενεά).
S-2-b-v-6-b. Φανουρία Α. Μάντη (6η Γενεά).
S-2-b-v-7. Χρήστος Ι. Κωνσταντόπουλος (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Φωτεινή Επαμεινώνδα Καλαμπόκη από τις Σελάδες Άρτας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-7-a. Ιωάννης Χ. Κωνσταντόπουλος (6η Γενεά).
S-2-b-v-7-b. Κωνσταντίνα Χ. Κωνσταντοπούλου (6η Γενεά).
S-2-b-v-8. Σταυρούλα Ι. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Σταύρο Πιερράκο από την Σκάλα Λακωνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-b-v-8-a. Μαρία Σ. Πιερράκου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Γεώργιο Τριανταφύλλου από την νησιωτική Ελλάδα. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-b-v-8-a-i. Σταυριάννα Γ. Τριανταφύλλου (7η Γενεά).

*******
 S-2-c. Γαρυφαλλιά Κ. Συναδινού (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα Αρκαδίας τον [σε δεύτερο γάμο τον ίδιο] Γεώργιο Δ. Μάντη – Δημόπουλο,
γνωστό μετέπειτα και ως ΓέροΡούσσο. Τέκνα τους (4η Γενεά):
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τής ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ Κ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-2-c-i. Δημήτριος Γ. Μάντης (4η Γενεά). Απεβίωσε σε μετεφηβική ηλικία.
--------------------
S-2-c-ii. Αρχόντω Γ. Μάντη (4η Γενεά). Παντρεύτηκε στα Λυκόχια Αρκαδίας τον Νικόλαο Β. Μπουγιούκο. Τέκνα τους (4η Γενεά):

S-2-c-ii-1. Βασίλειος Ν. Μπουγιούκος (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στα Λυκόχια Αρκαδίας την Γεωργία I. Μαρκολέφα στα Λυκόχια Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-ii-1-a. Μάρθα Β. Μπουγιούκου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Χ. Γεωργόπουλο. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-ii-1-a-i. Χαράλαμπος Γ. Γεωργόπουλος (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-a-ii. Βασιλική Γ. Γεωργοπούλου (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-a-iii. Νικόλαος Γ. Γεωργόπουλος (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-a-iv. Αρχοντία Γ. Γεωργοπούλου (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-b. Αναστασία Β. Μπουγιούκου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε τον Ευθύμιο Π. Κουρέτα από τα Λυκόχια Αρκαδίας. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-ii-1-b-i. Παναγιώτης Ε. Κουρέτας (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-b-ii. Βασιλική Ε. Κουρέτα (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-b-iii. Γεωργία Ε. Κουρέτα (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-c. Αρχόντω Β. Μπουγιούκου (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στα Λυκόχια Αρκαδίας τον Γεώργιο Μαρκολέφα από τα Λυκόχια Αρκαδίας. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-ii-1-c-i. Σταυρούλα Γ. Μαρκολέφα (7η Γενεά).
S-2-c-ii-1-c-ii. Γεωργία Γ. Μαρκολέφα (7η Γενεά).
--------------------
S-2-c-iii. Κωνσταντίνος Γ. Μάντης – Δημόπουλος γνωστός και ως Ρουσσόκωστας (4η Γενεά). Νυμφεύθηκε την Αγλαΐα Συψή από την Πιάνα Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-c-iii-1. Γαρυφαλλιά Κ. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στου Τσελεπάκου Αρκαδίας τον Νικόλαο Καλδή. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-a-iii-1-a. Σωτήριος Ν. Καλδής (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε την ____________ από ________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-iii-1-a-i. ___________(7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-a-ii. _____________(7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-a-iii. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-b. Αναστάσιος Ν. Καλδής (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Τρίπολη την ____________ από ____________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-iii-1-b-i. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-b-ii. _____________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-b-iii. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-c. Γεωργία Ν. Καλδή (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Τρίπολη τον Γεώργιο Παρασκευόπουλο από το Λεβίδι Αρκαδίας. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-iii-1-c-i. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-c-ii. _____________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-c-iii. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-d. Ελένη Ν. Καλδή (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Τρίπολη τον ____________ από ________________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-iii-1-d-i. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-d-ii. _____________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-1-d-iii. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-2. Θεοδώρα Κ. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αυστραλία τον Νικόλαο Χ. Κερπινιώτη από το Πράσινο Γορτυνίας Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iii-2.-a. Χρήστος Ν. Κερπινιώτης (6η Γενεά).
S-2-c-iii-2.-b. Κωνσταντίνος Ν. Κερπινιώτης (6η Γενεά).
S-2-c-iii-3. Νικόλαος Κ. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αυστραλία την Μαρία ____________ από ____________. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iii-3-a. Αγλαΐα Ν. Μάντη (6η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Αντώνιο _________ από ____________ Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-iii-3-a-i. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-3-a-ii. _____________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-3-b. Κωνσταντίνος Ν. Μάντη (6η Γενεά).
S-2-c-iii-3-c. Γεώργιος Ν. Μάντης (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την _____________ από _______________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-iii-3-c-i. ___________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-3-c-ii. _____________ (7η Γενεά).
S-2-c-iii-4. Παναγιώτα Κ. Μάντη (5η Γενεά).
--------------------
S-2-c-iv. Ιωάννης Γ. Μάντης – Δημόπουλος γνωστός και ως Ρουσσόγιαννης (4η Γενεά). Νυμφεύθηκε την Γεωργία Η. Πανούση από του Τσελεπάκου Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):

«1941 – 9 – Μαρτίου. Ετραυματίσθη κατά την μάχην τού Λέκλι [Στο άξονα Αργυροκάστρου Τεπελενίου] υπηρετών εις 11ο Σ.Π.»

S-2-c-iv-1. Γεώργιος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στα Μαντέϊκα Αρκαδίας την Βασιλική Ν. Γεωργακοπούλου από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iv-1-a. Ιωάννης Γ. Μάντης (6η Γενεά).
S-2-c-iv-1-b. Ελένη Γ. Μάντη (6η Γενεά).
S-2-c-iv-1-c. Μαρία Γ. Μάντη (6η Γενεά).
S-2-c-iv-2. Ηλίας Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Ερυφίλη Α. Βλάχου από την Καβάλα, ΑΘΗΝΑ. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iv-2-a. Σπάρτακος Η. Μάντης (6η Γενεά).
S-2-c-iv-3. Νικόλαος Ι. Μάντης (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε στην Αθήνα την Αικατερίνη Π. Σαλπέα από την Μάνη, ΠΕΙΡΑΙΑ. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iv-3-a. Πέτρος Ν. Μάντης (6η Γενεά).
S-2-c-iv-4. Βασιλική Ι. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στον Πειραιά τον Μιχαήλ Μάσβουλα. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iv-4-a. Γεώργιος Μ. Μάσβουλας (6η Γενεά).
S-2-c-iv-4-b. Ιωάννης Μ. Μάσβουλας (6η Γενεά).
S-2-c-iv-5. Ελένη Ι. Μάντη (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Σωτήριο Σπηλιόπουλο από το Πράσινο Γορτυνίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-iv-5-a. Μαρία Σ. Σπηλιοπούλου (6η Γενεά).
S-2-c-iv-5-b. Μαγδαληνή Σ. Σπηλιοπούλου (6η Γενεά).
--------------------
S-2-c-v. Ματθαίος Γ. Μάντης – Δημόπουλος, γνωστός και ως Δημαράκης [«Δήμος – Δήμος Δημαράκης», εκ του παππού του Δημητρίου – Δήμου – ΓεροΔήμου] (4η Γενεά). Νυμφεύθηκε σώγαμπρος στην Πιάνα Αρκαδίας την Γεωργία Συψή τού Αναστασίου και της Ελένης από την Πιάνα Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-c-v-1. Ελένη Μ. Δημοπούλου (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αυστραλία τον ____________από _______________. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-v-1-a. ___________(6η Γενεά).
S-2-c-v-1-b. ___________(6η Γενεά).
S-2-c-v-1-c. ___________(6η Γενεά).
S-2-c-v-2. Γεώργιος Μ. Δημόπουλος (5η Γενεά). Νυμφεύθηκε, στην Πιάνα Αρκαδίας, την Ζωή _____________από ____________.
S-2-c-v-3. Δήμητρα Μ. Δημοπούλου (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αυστραλία τον ____________από _______________. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-v-3-a. ___________(6η Γενεά).
S-2-c-v-3-b. ___________(6η Γενεά).
S-2-c-v-3-c. ___________(6η Γενεά).
S-2-c-v-4. Βασιλική Μ. Δημοπούλου (5η Γενεά). Παντρεύτηκε στην Αθήνα τον Μιχαήλ Ν. Γιανναρά από την Πιάνα Αρκαδίας. Τέκνα τους (6η Γενεά):
S-2-c-v-4-a. Νικόλαος Μ. Γιανναράς (6η Γενεά). Νυμφεύθηκε την Δέσποινα Εμπέογλου από _____________. Τέκνα τους (7η Γενεά):
S-2-c-v-4-a-1. __Άρρεν τέκνο_____ Ν. Γιανναράς (7η Γενεά).
S-2-c-v-4-b. Ματθαίος Μ. Γιανναράς (6η Γενεά).
--------------------
S-2-c-vi. Βασίλειος Γ. Μάντης – Δημόπουλος (4η Γενεά). Απεβίωσε το έτος 1948.

*******
S-2-d. Θήλυ αναζητουμένου ονόματος (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στο Τρίλοφο (στου Μπραΐμη) Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας τον Παναγόπουλο. 
Προσδιορίσθηκε εμμέσως με βάση τους δεσμούς συγγενείας των ανιόντων του Νικολάου Α. Μπουγιούκου, σε ευθεία γραμμή:
Νικόλαος Μπουγιούκος του Ανδρέα, 6η γενεά.
Ανδρέας Μπουγιούκος του Πανταζή, 5η γενεά.
Πανταζής Μπουγιούκος4η γενεά. Σύζυγος Σταυρούλα Παναγοπούλου, το Γένος Συναδινού.
? ……… Μπουγιούκος,  3η γενεά.
Ανδρέας Μπουγιούκος του Βασιλείου, 2η γενεά. Με βάση την ψηφιοποιημένη έκδοση «ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Του Δήμου ΦΑΛΑΝΘΟΥ. Της Επαρχίας ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ. Του Έτους 1879», είναι εγγεγραμμένος εκλογέας με αύξοντα αριθμό 718, και το έτος 1879 είναι (47+7) =54 ετών. Συνεπώς γεννήθηκε το έτος 1825.
Βασίλειος Μπουγιούκος 1η γενεά.
Η μητέρα τού πατέρα μου, η Γιαγιά Σταυρούλα, η γιαγιά μου η “Πανταζήνα”, ήταν από το Τρίλοφο (Μπραΐμη)-(Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας), με επώνυμο Παναγοπούλου, το γένος Συναδινού. Και είχε αδελφή την Κωνσταντίνα Παναγοπούλου και “τον πατέρα του Πέτρου”. Επομένως η προγιαγιά μου, η μητέρα της Γιαγιάς Σταυρούλας  ήταν αδελφή με την Ελένη Συναδινού, την Διαμάντω Συναδινού και την Γαρυφαλλιά Συναδινού». Αφήγηση στις 26/06/2014 από τον Νικόλαο Μπουγιούκο του Ανδρέα, Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Λυκοχίων («Πάρεδρο»), της Δημοτικής Ενότητας Μεγαλοπόλεως, του Δήμου Μεγαλοπόλεως]. [Αρχική εγγραφή, με την ανάρτηση του θέματος, και την πληροφόρηση από τον Νικόλαο Ανδρέα Μπουγιούκο].
S-2-dΓιαννούλα Κ. Συναδινού (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος 1880, απεβίωσε στις 13/04/1967[Προσδιορίσθηκε με βάση την πληροφόρηση που δόθηκε στις 11 Αυγούστου 2014, από τον Βασίλειο Βρεττό, εγγονό εκ της κόρης της Κωνσταντίνας, Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Τριλόφου («Πάρεδρο»), της Δημοτικής Ενότητας Μεγαλοπόλεως, του Δήμου Μεγαλοπόλεως, και τον Βασίλειο Πέτρου Παναγόπουλο δισεγγονό εκ του γυιού της Βασιλείου Πέτρου Παναγόπουλου]. [«Ο παππούς μου ο Πέτρος έφυγε για την Αμερική το 1904, αφού είχαν γεννηθεί τα παιδιά του η θεία Σταυρούλα το 1902, και ο πατέρας μου ο Βασίλης το 1904. Κάθισε την Αμερική δέκα (10) χρόνια και γύρισε. Τότε γεννήθηκαν τα άλλα δύο του παιδιά η θεία Γεωργία και η θεία Κωνσταντίνα». Από την αφήγηση του Πέτρου Βασιλείου Παναγόπουλου στις 11/08/2014].
-----------------------------------------------------------------
Κατιόντες τής ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ Κ. ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ (3η Γενεά)
-----------------------------------------------------------------
S-2-d-iΣταυρούλα Π. Παναγοπούλου (4η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος 1902, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε τον Πανταζή Μπουγιούκο, στα Λυκόχια Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-d-i-1Βασιλική Πανταζή Μπουγιούκου (5η Γενεά).
S-2-d-i-2Ανδρέας Πανταζή Μπουγιούκος (5η Γενεά)..
S-2-d-i-3Αθανάσιος Πανταζή Μπουγιούκος (5η Γενεά)
--------------------
S-2-d-iiΒασίλειος Πέτρου Παναγόπουλος (4η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος 1904, απεβίωσε το έτος 1935. Νυμφεύθηκε την _______, από _______. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-d-ii-1Πέτρος Βασιλείου Παναγόπουλος (5η Γενεά).
--------------------
S-2-d-iiiΓεωργία Π. Παναγοπούλου (4η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε τον _______ Μυτιληναίο στην Αθήνα. Δεν απέκτησαν τέκνα.
--------------------
S-2-d-ivΚωνσταντίνα Π. Παναγοπούλου (4η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx. Παντρεύτηκε στο Τρίλοφο Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας, τον Νικόλαο Βρεττό από τον Νομό Ηλείας. Τέκνα τους (5η Γενεά):
S-2-d-iv-1Βασίλειος Βρεττός (5η Γενεά).
S-2-d-iv-2Παναγιώτης Βρεττός (5η Γενεά).
--------------------


*******
S-2-e. Χαράλαμπος Κ. Συναδινός (3η Γενεά). Γεννήθηκε το έτος xxxx, απεβίωσε το έτος xxxx.
«Ήταν νευρικός. Καβάληκε ένα μουλάρι για να πάει στ’ Αφισιού, τον χτύπησε γκορτσιά, δεν τόκαψε με λάδι, δηλητηριάστηκε, πέθανε»: Από συζήτηση με την Γεωργία Η. Πανούση – χήρα Ιωάννου Γ. Μάντη, στις 2 Αυγούστου 2004. «Εγώ έχω ακούσει ότι είχε πάει στην Αμερική»: Από συζήτηση με τον Γεώργιο Ι. Μάντη, στις 17 Μαρτίου 2014.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ για την «ΑΝΑΓΝΩΣΗ» των ΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Στην ψηφιοποιημένη έκδοση «ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Του Δήμου ΦΑΛΑΝΘΟΥ. Της Επαρχίας ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ. Του Έτους 1879» παρουσιάζονται εγγραφές –στην εν σειρά καταγραφή των εκλογέων ανά Οικισμό τού τότε Δήμου Φαλάνθου-, κάτω από την ένδειξη <Χωρίον Χρυσοβίτσι>, με τους αύξοντες αριθμούς <710-613, 616-620 και 635>, εμφανίζονται δέκα (10) εγγραφές εκλογέων με το Επώνυμο «Συναδινός» και «Ενεστώσα διαμονή»: «Χρυσοβίτσι».

Ισχυρή παράμετρος για την ανάγνωση και αποκωδικοποίηση του ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ είναι η σημείωση της ερευνήτριας Georgia Stryker Keilman, που παρουσιάζει το έργο της στο hellenicgenealogygeek,  ότι ο ανωτέρω ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ συντάχθηκε το έτος 1872.

Παρατηρούμε ότι τρεις εγγραφές φέρουν το αυτό πατρώνυμο: Δημήτριος.
Το στοιχείο αυτό συγκρινόμενο με την αφήγηση του Κωνσταντίνου Γ. Συναδινού, την 1η Αυγούστου 2004, για τα άρρενα τέκνα τού Δημητρίου (Μήτσου) Συναδινού μάς οδηγεί σε μια πρώτη υπόθεση ότι πρόκειται για τους αναφερθέντες αδελφούς αφού έχουν το αυτό πατρώνυμο, πέραν τού επωνύμου, και ευρίσκονται σχετικώς «κοντά» ηλικιακώς:
Κωνσταντίνος Δημητρίου Συναδινός, 44 ετών = [37+7], έτος γεννήσεως 1835.
Γεώργιος Δημητρίου Συναδινός,         39 ετών  = [32+7], έτος γεννήσεως 1840.
Θεόδωρος Δημητρίου Συναδινός,      36 ετών  = [29+7], έτος γεννήσεως 1843.

Τις θυγατέρες τού Δημητρίου (Μήτσου) Συναδινού: Σοφία Δημητρίου Συναδινού και Φωτεινή Δημητρίου Συναδινού, τις παρουσιάζουμε κατά αλφαβητική σειρά, αμέσως μετά τους καταγεγραμμένους αδελφούς τους. Δεν αναφέρονται στον εκλογικό κατάλογο του έτους 1879 [Ο οποίος, κατά την ερευνήτρια Georgia Stryker Keilman, συντάχθηκε το έτος 1872] διότι τότε οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου:
Χρειάστηκαν δεκαετίες έντονων γυναικείων αγώνων για να μπορέσουν οι Ελληνίδες να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.
Για πρώτη φορά ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου 1934. Εκλογικό δικαίωμα δεν δόθηκε σε όλες, αλλά μόνο σε όσες είχαν κλείσει τα 30 χρόνια και διέθεταν τουλάχιστον απολυτήριο Δημοτικού. Στους εκλογικούς καταλόγους της Αθήνας γράφτηκαν μόλις 2.655 κυρίες, από τις οποίες ψήφισαν τελικά μόνο 439. Χαρακτηριστική για το κλίμα της εποχής ήταν η άρνηση της ηθοποιού Μαρίκας Κοτοπούλη να ψηφίσει, λέγοντας μάλιστα πως ψήφο θέλουν μόνο όσες είναι άσχημες και όσες αποφεύγουν να κάνουν παιδιά!
Δήμαρχος Αθηναίων σε αυτές τις εκλογές αναδείχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, γιος του Αθηναίου εμπόρου Γεώργιου Κοτζιά, ενός εκ των ιδρυτών του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Επί των ημερών του διαμορφώθηκε το Πεδίον του Άρεως.
Σε βουλευτικές εκλογές, οι Ελληνίδες ψήφισαν για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου του 1956. Ήταν η απαρχή της εφαρμογής στην πράξη της καθολικής ψηφοφορίας, που είχε κατοχυρωθεί ήδη στο Σύνταγμα του 1864, με την αναγνώριση της ιδιότητας του πολίτη στις γυναίκες.
Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας μέχρις ότου καταφέρουν οι Ελληνίδες να φτάσουν στην κάλπη, έχοντας κατακτήσει πλήρως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις βουλευτικές εκλογές του 1956, με τη Λίνα Τσαλδάρη της ΕΡΕ και τη Βάσω Θανασέκου της «Δημοκρατικής Ένωσης» να εισέρχονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Λίνα Τσαλδάρη έγινε και η πρώτη γυναίκα - υπουργός, καθώς ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Καραμανλή. Την ίδια χρονιά εκλέχθηκε και η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος, η Μαρία Δεσύλλα, στην Κέρκυρα.
Πρωτεργάτης στον αγώνα για τη συμμετοχή των γυναικών στα πολιτικά πράγματα της χώρας στάθηκε το φεμινιστικό κίνημα. Η Καλλιρρόη Παρρέν, εκδότρια του περιοδικού Εφημερίς των Κυριών, ήταν η πιο σημαντική φωνή έκφρασης αυτών των διεκδικήσεων. Η ισότητα των δυο φύλων και η απαίτηση για τη χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων στις γυναίκες, οδήγησε στη σύσταση πολλών γυναικείων οργανώσεων, με αποτέλεσμα κατόπιν πιέσεων τους να φτάσουμε στο προεδρικό διάταγμα της 5ης Φεβρουαρίου του 1930 που αναγνώριζε το δικαίωμα του εκλέγειν για τις Ελληνίδες, αλλά μόνο για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και μόνο για τις εγγράμματες άνω των 30 ετών.
Η πλήρης κατοχύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων  των γυναικών ψηφίστηκε στις 28 Μαΐου του 1952, χωρίς όμως τελικά να συμμετάσχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, γιατί δεν είχαν ενημερωθεί οι εκλογικοί κατάλογοι. Το 1953, σε επαναληπτική εκλογή στη Θεσσαλονίκη, εξελέγη η πρώτη γυναίκα βουλευτής. Ήταν η Ελένη Σκούρα («Ελληνικός Συναγερμός»), που μαζί με τη Βιργινία Ζάννα («Κόμμα Φιλελευθέρων»), υπήρξαν οι δυο πρώτες γυναίκες υποψήφιες για το βουλευτικό αξίωμα.

Στον εξεταζόμενο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ παρατηρούμε για τους Συναδιναίους τα ακόλουθα:

Είναι καταγεγραμμένος εκλογέας, με το ονοματεπώνυμο Δημήτριος Συναδινός, με ηλικία 64 ετών [57+7] και με πατέρα ονομαζόμενο Αναστάσιο.
Εάν αυτός ο Δημήτριος Αναστασίου Συναδινός [57+7] = 64 ετών, έτος γεννήσεως 1815, είναι ο πατέρας τριών αδελφών των –κατά κοινωνιογραφική εκτίμηση-, Συναδινού [Κωνσταντίνου, Γεωργίου και Θεοδώρου], τότε ο πρώτος των αδελφών, Κωνσταντίνος Δημητρίου Συναδινός, γεννήθηκε το έτος 1835 όταν ο πατέρας ήταν είκοσι (20) ετών. Φαίνεται ως μειωμένης αξιοπιστίας εκδοχή.

Επιπροσθέτως, απουσιάζει το όνομα Αναστάσιος από τα άρρενα τέκνα (υποθετικώς) τού Δημητρίου Αναστασίου Συναδινού, το οποίο κατά τα ισχυρά έθιμα του προπερασμένου αιώνα [Διατηρούνται ισχυρά ακόμη και σήμερα, εκατόν ογδόντα (180) χρόνια μετά], το όνομα του παππού δίδεται σε εγγονό.
Ο Κωνσταντίνος Γ. Συναδινός, στην αφήγησή του, την 1η Αυγούστου 2004, δεν αναφέρει τέκνο τού Δημητρίου (Μήτσου) Συναδινού με το όνομα Αναστάσιος.

Εξετάζοντας τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ αντιστρόφως διαπιστώνουμε:

Το όνομα Αναστάσιος εμφανίζεται ως πατρώνυμο στους εκλογείς υπό τα στοιχεία:
Δημήτριος Αναστασίου Συναδινός [57+7] = 64 ετών, έτος γεννήσεως 1815.
Γεώργιος Αναστασίου Συναδινός [42+7] = 49 ετών, έτος γεννήσεως 1830.
Ηλίας Αναστασίου Συναδινός [37+7] = 44 ετών, έτος γεννήσεως 1835.
Παναγιώτης Αναστασίου Συναδινός [27+7] = 34 ετών, έτος γεννήσεως 1845.
Δηλαδή, παρατηρείται μια διαφορά τριάντα (30) ετών, ανάμεσα στις χρονολογίες γεννήσεως των εκλογέων με πατρώνυμο Αναστάσιος.

Το όνομα Δημήτριος εμφανίζεται ως πατρώνυμο στους γενεαλογικώς παρουσιασθέντες εκλογείς υπό τα στοιχεία:
Κωνσταντίνος Δημητρίου Συναδινός, 44 ετών = [37+7], έτος γεννήσεως 1835.
Γεώργιος Δημητρίου Συναδινός, 39 ετών = [32+7], έτος γεννήσεως 1840.
Θεόδωρος Δημητρίου Συναδινός, 36 ετών = [29+7], έτος γεννήσεως 1843.
Φαίνεται ως αυξημένης αξιοπιστίας εκδοχή να είναι αδέλφια σε συνδυασμό και με την αφήγηση του Κωνσταντίνου Γ. Συναδινού, την 1η Αυγούστου 2004.

Το όνομα Κωνσταντίνος εμφανίζεται ως πατρώνυμο στον εκλογέα υπό τα στοιχεία:
Αθανάσιος Κωνσταντίνου Συναδινός, 37 ετών = [37+7], έτος γεννήσεως 1842.

Με βάση την αφήγηση του Κωνσταντίνου Γ. Συναδινού, την 1η Αυγούστου 2004, και την συγκριτική ερμηνεία των στοιχείων είναι επικρατέστερη η εκδοχή ότι ο καταγεγραμμένος στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ Δημήτριος Αναστασίου Συναδινός να είναι άλλος από τον Δημήτριο (Μήτσο) Συναδινό, αδελφό τού Κωνσταντίνου Συναδινού.

Ο Κωνσταντίνος Συναδινός είχε γεννήσει την κόρη του Ελένη Κ. Συναδινού, περί το έτος 1850, και δεν έχει αναφερθεί άρρεν τέκνο του με το όνομα Αθανάσιος.

Το όνομα Παναγιώτης εμφανίζεται ως πατρώνυμο στον εκλογέα υπό τα στοιχεία:
Παρασκευάς Παναγιώτη Συναδινός, 33 ετών = [26+7], έτος γεννήσεως 1846.

Το όνομα Γεώργιος εμφανίζεται ως πατρώνυμο στον εκλογέα υπό τα στοιχεία:
Βασίλειος Γεωργίου Συναδινός, 44 ετών = [37+7], έτος γεννήσεως 1835.

Από το κατωτέρω απόσπασμα Συμβολαίου τού έτους 1893, προκύπτει ότι η Διαμάντω Κ. Συναδινού, ευρίσκεται σε ηλικία γάμου το έτος 1893. Εικάζεται ότι έχει γεννηθεί περί το έτος 1870. Πρώτα παντρεύτηκε στα Μαντέϊκα η Διαμάντω Κ. Συναδινού και αμέσως μετά «έφερε και την αδερφή της» Γαρυφαλλιά Κ. Συναδινού. Είναι άγνωστος ο χρόνος χηρείας τής αναφερομένης «Γιαννούλας χήρας Κωνσταντίνου Συναδινού και θυγατρός Παναγ. Σωτηροπούλου».
Σάββατον, 26 Ιουνίου 1893. Προικοσύμφωνον αξίας δραχμών 750. Αριθμός 32735. Τριάντα δύο χιλιάδες επτακόσιες τριάκοντα πέντε. Κατά το χιλιοστόν οκτακοσιοστόν εννενηκοστόν τρίτον έτος (1893) την εικοστήν έκτην (26) Ιουνίου ημέραν Σάββατον εν Τριπόλει …Η Γιαννούλα χήρα Κωνσταντίνου Συναδινού και θυγάτηρ Παναγ. Σωτηροπούλου τα του οίκου πράττουσα κάτοικος Χρυσοβιτζίου και αφ΄ ετέρου ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος ή Μάντης γεωργός κάτοικος Μαντέϊκα του Χρυσοβιτζίου αμφότεροι δημόται Φαλάνθου γνωστοί μοι ενήλικες και μη εξαιρετέοι και μοι είπον να εκθέσω πως εφεξής ότι η χήρα Κωνσταντίνου Συναδινού και θυγάτηρ Παναγ. Σωτηροπούλου έχουσα εγνοίαν αυτής θυγατέρα Διαμάντω καλουμένην εις ηλικίαν γάμου συνεφώνησε μετά του Γεωργ. Κωνσταντοπούλου ή Μάντη ….

Εικάζεται ότι οι δύο γενεαλογικώς παρουσιαζόμενοι [κατά αλφαβητική σειρά] αδελφοί: Δημήτριος (Μήτσος) Συναδινός [S-1] και Κωνσταντίνος Συναδινός [S-2] δεν αναγράφονται (ενδεχομένως λόγω θανάτου τους) {Είναι άγνωστος ο χρόνος χηρείας τής συζύγου τού Κωνσταντίνου Συναδινού} στον «ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ. Του Δήμου ΦΑΛΑΝΘΟΥ. Της Επαρχίας ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ. Του Έτους 1879», που συντάχθηκε το έτος 1872.
@@@@@@@@@

========================================== ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΕΣ - Ψυχαραίοι
Οι Ψυχαραίοι στις Εκλογές τού έτους 1879



































------------------------------------------------------------------------------
«Το γενεολογικό μου δέντρο
χαρίζω δι’ ανάμνηση
στην αγαπητή μου Δήμητρα
κόρη του Αδελφού μου Νόντα
Η μεν Χείρ μου
θα μεταβληθή εις χώμα
Η δε υπογραφή μου
θα μένει στον αιώνα
Ν. Χ. Ψυχάρης
Τρίπολις 16 Οκτοβρι 1978»
------------------------
Ο Νικόλαος Χ. Ψυχάρης, εν έτει 1987, φωτογραφηθείς υπό του Αναδεξιμαίου αυτού Νικολάου Ι. Μάντη.


















































First Name:Christos
Last Name:Psicharis
Ethnicity:Greece, Greek
Last Place of Residence:Chrisovitsa, Greece
Date of Arrival:Apr 22, 1920
Age at Arrival:  33y Gender:  M    Marital Status:  M  
Ship of Travel:Megali Hellas
Port of Departure:Piraeus
























































































































Ο Δημήτριος  Ψυχάρης. Ομάδα Χωροφυλάκων και Παρακρατικών τον οδήγησαν στο Δάσος του Μαινάλου για να τους δείξει τα λημέρια των Ανταρτών.  Στην θέση «Μεγάλο Αγκάθι», στο δρόμο από το Χρυσοβίτσι για τα Λυκόχια, τον δολοφόνησαν. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα. 
    «.....................................» [Βασιλική Χρ. Ψυχάρη, αδελφή του Δημητρίου Χρήστου Ψυχάρη.Δάφνη Αττικής, 23/05/2015].

Στα ταραγμένα χρόνια του Εμφυλίου ο Δημήτριος Χρ. Ψυχάρης πολέμησε από την πλευρά τού Δημοκρατικού Στρατού. Υπηρέτησε ως Ταγματάρχης. Δολοφονήθηκε της 1η Μάη από το Παρακράτος.
Εξήντα έξη (66) χρόνια μετά, την Κυριακή 3 Μαϊου 2015, τιμήσαμε τον Δημήτρη Ψυχάρη. Βάλαμε έναν σταυρό στο βράχο, στο «Μεγάλο Αγκάθι», στο δρόμο από το Χρυσοβίτσι για τα Λυκόχια. Εκεί που τον δολοφόνησαν. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα, όντας παραδωμένος, και σε αποστολή «εν συνοδεία αιχμαλώτου» με ομάδα χωροφυλάκων και παρακρατικών. Τον χτύπησαν ημέρα. Τον άφησαν εκεί μισοζώντανο. Πάλευε με τα χώματα. Ξεψύχησε τη νύχτα. Τον κουβάλησαν την άλλη μέρα, με το μουλάρι, στην Παναγία τη Χρυσοβιτσιώτισσα. Δεν έχει σημασία σε ποιά πλευρά ήταν όσοι σκοτώθηκαν στα ταραγμένα χρόνια του Εμφυλίου. Όλοι άφησαν πίσω τους δικούς τους ανθρώπους. Ο Δημήτρης Ψυχάρης άφησε αδέλφια. Άλλοι, άφησαν πίσω τους γυναίκες και μικρά παιδιά.
Μάϊος 2015
Δημήτριος Νικ. Ψυχάρης

Οι Ψυχαραίοι στο Βουνό. Ψυχάρηδες και Ψυχαροπούλες. Κάτω από τα 35,  πάνω από τα 17! Μεσαίος αριστερά καθιστός, με το ντουφέκι,  ο Δημήτριος Χρ. Ψυχάρης. Τελευταίος πάνω δεξιά ο Νικόλαος Χρ. Ψυχάρης [Απόδοση εκ του αναδεξιμαίου αυτού, Νικολάου Ι. Μάντη].



 [Ο Δημήτριος Χ. Ψυχάρης, μαχητής τού Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο, δολοφονήθηκε την 1η Μαΐου 1949, αμέσως μετά που παραδόθηκε. Ομάδα Χωροφυλάκων και Παρακρατικών τον οδήγησαν στο Δάσος του Μαινάλου για να τους δείξει τα λημέρια των Ανταρτών. Η Φωτογραφία των αδελφών Νίκου και Νώντα Ψυχάρη είναι τής 5ης Μαΐου 1949]



 Νικόλαος Χ. Ψυχάρης

Τα παιδιά τού Χρήστου Νικολάου Ψυχάρη [1887-1932],
και της Αικατερίνης, το γένος Γιαννακόπουλου [1895-1932].
Από αριστερά: Σταυρούλα [1914-xxxx], Γεωργία [1920-13.09.1994], Βασιλική [1930- εν ζωή, εν Αθήναις], Νικόλαος [1915-1989], Επαμεινώνδας [1925-1999], Αργύριος [1927-13.09.1994], Γεώργιος [1932-1985]. Ο Δημήτριος [1924-01.05.1949], δεν είναι στην φωτογραφία γιατί δολοφονήθηκε την 1 Μαΐου 1949.










  •  Ο Νικόλαος Χ. Ψυχάρης [γνωστός και ως Σαμουζάκηςκαι ο Ιωάννης Χ. Κόλλιας [γνωστός και ως Κολλαριτσόγιαννης], στα νιάτα τους.
  • Ο πατέρας τού Σαμουζάκη [Χρήστος Ν. Ψυχάρης, 1887-1932] και η μητέρα τού Κολλαριτσόγιαννη [Κωνσταντίνα Ν. Ψυχάρη, 1878-1976, σύζυγος του Χρήστου Γ. Κόλλια, γνωστού και ως Κολλαρίτσα. Υπάρχει και τοπωνύμιο: οι Λόντζες τού Κολλαρίτσα], ήταν αδέλφια.




























Νικόλαος Χ. Ψυχάρης


  • Δεύτερος από τα αριστερά, στην πρώτη σειρά, ο Χρήστος Ιωάννη (του Μακρυγιάννη) Κέκος, γνωστός και ως Κιτσάρας.
  • ??????????????????????????????



Δημήτριος Χ. Ψυχάρης































Νικόλαος Χ. Ψυχάρης




Νικόλαος Χ. Ψυχάρης

==========================================
ΛΥΚΟΧΙΩΤΕΣ - Κουρεταίοι
Οι Κουρεταίοι στις Εκλογές τού έτους 1879
 



















@@@@@@@

  • 1η Γενεά. 
    «Γεόργιος 
    Κουρέτας», του αχρονολογήτου εγγράφου, περί τα έτη 1840-1850.
  • 2η ΓενεάΚουρέτας Ηλίας του Γεωργίου, Λυκόχια Αρκαδίας 1879, μάλλον γυιός του Γεωργίου Κουρέτα, του αχρονολογήτου εγγράφου, περί τα έτη 1840-1850.
  • 3η ΓενεάΚουρέτας Άγγελος του Ηλία
  • 4η ΓενεάΚουρέτας Ηλίας του Αγγέλου
  • 5η Γενεά. Κουρέτας Άγγελος του Ηλία
  • 6η ΓενεάΚουρέτας Ηλίας του Αγγέλου, Πεύκη Αττικής, 18.02.2014.
  • 7η ΓενεάΚουρέτας Άγγελος του Ηλία, Πεύκη Αττικής, 18.02.2014.